Zasijaće reflektori i na “Spaletovom” stadionu

Izvor: Subotica.info

Mesec dana od početka radova na uređenju Gradskog stadiona primetno je da stadion poprima lepši izgled. Kompletno se renovira ulaz na zapadnu tribinu stadiona tj biletarnica za prodaju ulaznica. Na zidove je postavljen stiropor, zaštitna mreža i bavalit. Sledi izlivanje betonske podloge i popravka krova. Zamenjeni su i popravljeni svi oluci na zapadnoj tribini a u toku je farbanje zaštitne ograde kao i samih tribina.

Nakon nekoliko godina i trava se pravilno tretirala. Posejana je nova količina kvalitetne trave uz garanciju i kontrolu stručnih lica a bačena je i neophodna količina đubriva kako bi travnati teren na proleće poprimio mnogo bolji izgled. Osposobljeni su i ofarbani odvodni kanali oko samog terena i zamenjene bunarske pumpe za vodu.

Ono što je najvažnije uz pomoć Pokrajinkog sekretarijata za sport i omladinu obezbeđena su dva miliona dinara za nabavku i postavljanje novog semafora na Gradski stadion. Danas je i zvanično potpisan Ugovor između Grada Subotice i Pokrajinskog sekretarijata. Odmah će se krenuti sa procedurom odabira izvođača ali se sada sasvim realno može očekivati da do utakmice sa Crvenom zvezdom na proleće, kako je bilo planirano, semafor bude postavljen i stavljen u funkciju.

Resor za sport Grada Subotice, po planu će u januaru raspisati tender za postavljanje novih stolica na celoj dužini zapadne tribine. Posebno raduje vest da pored gradskih i pokrajinskih struktura i Fudbalski savez Srbije ima nameru da deo sredstava koje u vidu pomoći dobija od UEFA usmeri konačno i na uređenje stadiona u Subotici.

 

Komentari