Zavrtela se vrteška…

“Seča” trenera se nastavlja u vojvođanskim Superligašima, nakon dve promene u Subotici, jedne u Novom Sadu, sada je Hajduk iz Kule prekinuo saradnju sa Veličkom Kaplanovićem.

Počinje prava trenerska vrteška, na klupu Vojvodine je seo Nebojša Vignjević, koji je pre godinu dana otpušten sa pozicije u Kuli. Veličko Kaplanović je najveće uspehe postigao sa BSK Borčom, timom koji je trenirao i Zoran Milinković, do skoro šef struke Spartaka. Nakon Milinkovića, koji je takođe dosta uspešno predvodio i Vojvodinu, na klupu „Golubova“ je došao Zoran Džimi Marić, nekadašnji igrač i trener novosadske „Stare Dame“. Marić je, međutim, nakon tri dana otišao iz Subotice, a na njegovo mesto je došao Petar Kurćubić, bivši trener više klubova iz severne pokrajine. Između ostalih, nakon otpuštanja Nebojše Vignjevića u Kuli, tada je preuzeo dužnost u Hajduku. Kurćubić je na klupi “Belih“ bio do prošle zime, kada ga je zamenio Zoltan Sabo, nekadašnji igrač Vojvodine, koji je u tom klubu radio kao pomoćnik do smene Zlatomira Zagorčića – sveže otpuštenog trenera novosadskih crveno – belih.

U sledećem meču Hajduka – protiv Partizana, Kuljane će predvoditi Ranko Delić, nekadašnji igrač tog kluba. Interesantno, Hajduk je i prošle godine, u sličnom periodu otpustio trenera Vignjevića, nakon tri poraza od Kolubare (u Kupu), Partizana i Crvene zvezde, a sada uoči gostovanju Partizanu.

(nastaviće se sigurno…)

Komentari