Zbog čega niko iz saveza nije dodelio medalje finalistima kupa?

Nakon pobede Crvene Zvezde u finalu kupa Radivoja Koraća niko od čelnih ljudi košarkaškog saveza Srbije nije želeo da dodeli medalje i trofej pobedniku kupa, nego su za to zadužili gospodina Đorđa Koraća, rođenog brata slavnog košarkaša Radivoja.

Zbog straha od toga da ih navijači Crvene ZvezdeDelije“ ne izvižde, predsednika Dragana Đilasa zbog političkog angažovanja, podpredsednika Dejana Tomaševića zbog prelaska iz Zvezde u Partizan 1995. koji mu navijači Zvezde ni dan danas nisu oprostili, a Dejana Bodirogu zbog toga što je veliki navijač najvećeg Zvezdinog rivala Partizana. Po prvi put izostala je tradicija da čelnici saveza dodeljuju medalje.

„Moramo da stvorimo takve uslove da se osećamo bezbedno na terenu. Košarka mora da bude iznad dnevnopolitičkih dešavanja“ – izjavio je Dejan Tomašević za dnevni list „Blic“.

Za to što čelnici KSS-a nisu ni sišli da čestitaju finalistima kao što je bila praksa ranijih godina verovatno je uzrok bio strah zbog dešavanja na finalu kupa prošle godine u Kragujevcu ili zbog skandiranja i gađanja centra Mega Vizure i bivšeg igrača Partizana, Ratka Varde.

Ostaje nam samo to da zaključimo da rukovodstvo KSS-a iz straha od šačice huligana ne sme da izađe na teren nakon velikog meča poput kupa finala Radivoja Koraća. Dok se god ništa ne preduzima po tom pitanju, naši klubovi će i dalje da budu kažnjavani zbog izgreda navijača jer niko kod nas nije spreman da počne sa rešavanjem velikog problema koji potresa naš sport.

Komentari