Zlatanovih 12 izazova

Često se čuje priča da moderne tehnologije razdvajaju ljude. Jedan navijač Pari Sen Žermena je to okrenuo u svoju korist i pronašao način da dopre do Zlatana Ibrahimovića.

Onog dana kada je švedski internacionalac potpisao za njegov omiljenji klub, zakupio je internet domen zlatan.fr Taj potez se ispostavio kao odlična poslovna prilika, budući da su ubrzo počele da pristižu primamljive ponude da ga proda .

Na samoj stranici je izašla napomena da je domen rezervisan od strane jednog finog momka koji nije želeo da tako nešto dospe u pogrešne ruke i bude zloupotrebljeno. Budući da su ponude sve učestalije prvenstvo kupovine je prepustio samom Zlatanu, ako ispuni jedan od navedenih uslova.

Uostalom i “Asteriks“, junak najpopularnijeg stripa na Francuskom jeziku je u jednoj epizodi imao pred sobom 12 izazova, a ovo su uslovi od kojih Zlatan treba da uspešno odgovori na samo jedan.
1. Da mi pokloniš dres PSŽ-a s posvetom, odnosno mojim imenom na njemu i natpisom: “Posle Zlatana, ti si stvarno najbolji!’
2. Da živiš sa mnom mesec dana. Tako bih celog života mogao da kažem: “Ibra? Da, neko vreme je spavao na mom kauču”
3. Da pokloniš doživotne sezonske ulaznice dvojici mojih prijatelja i meni. Mislim na ulaznice za svečanu ložu, ne pokušavaj da me prevariš sa onima za najlošiju tribinu.
4. Da me pobediš u šutiranju penala, naravno na Parku prinčeva. Bićeš na domaćem terenu i nećeš imati nikakav izgovor ako te pobedim.
5. Da me pobediš u taekvondou, čuo sam da nisi loš u tome. Ja lično nikada se nisam bavio tim sportom, tako da ti preporučujem da izabereš ovaj izazov.
6. Da mi pokloniš pramen svoje kojse. Samsonova snaga je dolazila iz njegove duge kose, mislim da je isto i sa tobom. Onda bih od njega mogao da napravim privezak za ključeve koji bi mi do kraja života donosio snagu.
7. Da me pobediš u igrici FIFA 13. Možeš da izabereš tim, ali veruj mi da si bez šanse.
8. Da postigneš gol iz voleja preko glave sa udaljenosti veće od 30 metara na zvaničnoj utakmici. Šalim se… to nije realno.
9. Da mi dozvoliš da te ošamarim, bez prava da mi uzvratiš…u javnosti naravno.
10. Da mojoj devojci pokloniš fotografiju sa posvetom u kojoj si go do pojasa. Iskreno, od svih navedenih izazova, ovaj mi se najmanje dopada, već mi je muka da vidim sjaj u njenim očima svaki put kada skineš dres nakon utakmice.
11. Da utičeš na to da Nejmar potpiše za PSŽ u letnjem prelaznom roku.
12. Najjednostavnije me lično i neposredno pitati da ti je besplatno prepustim. Naravno uz posvetu za Đulijama Oraua (takođe igrač PSŽ) i naravno na Francuskom.
Eto to je sve Zlatane, jedva čekam da vidim šta ćeš izabrati i ne brini, možeš da pokušaš sve sa liste.
I požuri, postaje mi sve teže da čuvam ovu stranicu, znaš kako je, ova kriza i sve ostalo, a od količine nula u ponudama polako počinje da mi se vrti i glavi…

Komentari