Zvezda lako do pobede

Crvena Zvezda je opravdala ulogu apsolutnog favorita u večitom derbiju i u jednoj zanimljivoj utakmici savladala Partizan sa 76-69.

 

Na samom startu utakmice Partizan je napravio seriju od 0-5, stigao je odgovor crveno-belih serijom od 10-0. Od tog trenutka Crvena Zvezda je kontrolisala utakmicu, dominirala je u skoku, igrala prepoznatljivu čvrstu odbranu. Pogotkom Markusa Vilijamsa skoro sa pola terena, Zvezda je na odmor otišla sa prednošću od 16 poena razlike, 38-22.

U trećoj Zvezda je konstantno održavala i povećavala prednost i u polednju četvrtina ušla sa 23 poena viška, 57-34. Usledio je neshvatljiv pad Crvene Zvezde u poslednjoj četvrtini, Partizan je kontrolisao skok, Mačvan se razigrao i u jednom trenutku razlika je bila samo 7 poena. Ipak neizvesna zavrsnica je izostala jer su igrači Zvezde dodali gas i na kraju zasluženo slavili.

U redovima Crvene Zvezde najbolji je bio Branko Lazić koji je uz konstantno odličnu odbranu dodao 15p (3-3 za dva i 3-3 za tri poena), Dzenkins je proradio u napadu 13p, 4as, 3uk i prikazao veoma dobru igru, Blažić i Marijanović su postigli po 13 poena dok je u ekipi Partizana najbolji bio Milan Mačvan sa 20p, a Milenko Tepić je ubacio 13p.

Ovom pobedom Crvena Zvezda je izjednačila učinak Makabija u regionalnoj ligi skorom od 10-0 i sada je ispred beogradskog kluba samo ljubljanska Olimpija koja je u premijernom izdanju regionalne lige napravila skor od 12-0.

Komentari