Zvezda: Maksimumom do pobede nad Panioniosom!

Košarkaše Crvene zvezde Telekom sutra od 19.15 časova u “Pioniru” očekuje duel trećeg kola Evrokupa sa grčkim Panioniosom. Po običaju, pred duel sa Panioniosom, Dejan Radonjić je izašao pred novinare.

– Želimo da na našem parketu osvojimo bodove, analizom protivnika kako u Evrokupu, tako u grčkom prvenstvu smo se odlično upoznali sa njihovim kvalitetima. Mi moramo biti bolji u svim segmentima kako bismo kontrolisali meč i ostvarili pobedu.

Najveća opasnost preti od organizatora igre, Erika Mekkoluma.

Panionios ima u svojim redovima najboljeg strelca prve faze Evrokupa, a u prethodna dva meča bio je i na višem nivou. Njegov kvalitet je ozbiljan, ali ne treba samo na njega obratiti pažnju. Kadrovska situacija crveno-belih je bolja nego u mečevima sa Nižnjim i Olimpijom. Počeo je Radonjić svoje izlaganje.

– Konačno smo zdravi i spremni, sa pravom očekujemo bodove na našem terenu.

Da li je činjenica da su Grci u prethodna dva duela Evrokupa ubedljivo poraženi mač sa dve oštrice za Vaš tim?

– To je samo pokazatelj da smo u veoma jakoj grupi. Sa svakim rivalom ulazimo u meč sa istim respektom, bez ralzlike. Moramo pokazati visok kvalitet u svakom duelu i još mnogo toga da uradimo ako želimo da prođemo dalje.

S obzirom da Vam je grupa navijača pred duel sa Olimpijom napravila neprijatan doček, pozivali su na ostavku kakvu reakciju od njih očekujete sada?

– Očekujem da pruže maksimalnu podršku klubu, igračima i stručnom štabu.

Bliži se krajnji rok za registraciju pojačanja, priča se o mnogim imenima, najnovije je Dairis Bertrans, imajući u vidu da je odluka na Vama, zna li se ko će doći?

– Analizu tržišta radimo u poslednje vreme, ali smo je radili i ranije. Kako zbog nadolazećeg roka, tako i zbog same potrebe takmičenja, nadamo se pravom rešenju što pre. Iz uprave kluba su pozvali navijače na fer navijanje, bez incidenata. Već smo zbog ranijih grehova pod lupom ULEB- a, svaki, pa i najmanji ispad neće biti tolerisan i bićemo kažnjeni, od najblaže varijante finansijski, pa do igranja pred praznom dvoranom ili čak oduzimanjem bodova. Želeo bih da se ponovi besprekorno navijanje, kao protiv Bilbaoa – istakao je PR Crvene zvezde Telekom, Jovo Karanović

Komentari