Zvezda promovisala Rajkovića i Gogića (FOTO)

U samom finišu prelaznog roka Crvena zvezda se pojačala sa dva nova imena. Sada već bivši fudbaleri Jagodine, vezista Goran Gogić i golman Predrag Rajković zadužili su crveno-beli dres.

Prvi je, može se reći, povratnik na Marakanu jer je u Omladinskoj školi crveno-belih proveo šest godina, dok je mladi čuvar mreže i aktuelni šampion Evrope, Predrag Rajković, po sopstvenom priznanju dolazak u najveći srpski klub doživeo kao ispunjenje dečačkog sna. Zadovoljstvo urađenim poslom nije krio ni sportski direktor Zoran Stojadinović.

– Smatram da nova pojačanja ne treba posebno predstavljati. Svi poznavaoci fudbala u Srbiji su upoznati sa njihovim kvalitetima i karakteristikama. Gogić je iskusan i dokazan igrač, dok je pred Rajkovićem budućnost i dokazivanje – istakao je Stojadinović.

Broj 26 na poleđini Zvezdinog dresa u naredne tri godine nosiće Gogić, dok je 95-ica rezervisana za Rajkovića koji se klubu iz Ljutice Bogdana ugovorom obavezao na četiri godine.

Ovo je ubedljivo najlepši trenutak moje karijere. Kada sam kao dečak sa 12 godina došao iz Kule u Crvenu zvezdu, sanjao sam o ovom momentu. Sada kada sam konačno u svom klubu, učiniću sve da maksimalnim zalaganjem opravdam očekivanja i poverenje Uprave. Nikada sebi ne bih oprostio i nikako se ne bih zadovoljio samim prelaskom u Zvezdu, već želim da ostavim trag i izborim se za mesto na terenu – jasno je poručio 27. godišnji vezni fudbaler.

Poput Gogića, i Rajković je prelazak na Marakanu doživeo kao satisfakciju za veliki rad i trud. Omladinski šampion Evrope, takođe je svestan konkurencije na golu, međutim, nema straha.

– Došao sam u najveći srpski klub. Imam 18 godina, ali i pored toga imam velike ambicije, pre svih da osvojimo titlulu. Znam ko su mi konkurenti, pre svih Bajković koga veoma cenim. Na meni je da se dokazujem i treniram, a na treneru da odluči ko će da brani. Ne plašim se pritiska iako znam da je on u Crvenoj zvezdi uvek veliki, jer su očekivanja uvek najviša i u svakom susretu se očekuje pobeda – konstatovao je Rajković Predrag.

Komentari