Zvezdina bruka u punoj Areni

Puno promašenih ulaza, 0% u šutu za tri poena (19 promašenih šuteva), slabo zagrađivanje koša u ključnim trenucima, izgubljene lopte, loša igra vedeta tima, konstantan minus i poraz koji verovatno gasi sva nadanja za plasman u TOP8.

Marjanovic

 

Krenimo redom, prvi minut utakmice je protekao bez ponea da bi Zalgiris poveo, već u sledećem napadu Marjanović je zakucao u svom stilu. Prva četvrtina je donela dosadnu košarku sa puno promašaja i sa jedne i sa druge strane. Konstantno je Žalgiris vodio a Zvezda jurila da bi na kraju prvog perioda rezultat nio 13-20 za goste iz Litvanije. Treba istaći da je u ovoj četvrtini povredu zadobio Nemanja Dangubić koji više nije ulazio u igru.

Druga ćetvrtina je počela mini serijom od 4-0 u korist Crvene Zvezde, tu seriju odmah seče trener Zalgirisa tajmautom. Igra se koš za koš, viđene su dve lepe asistencije, jedna Dzenkinsa preko celog terena za kucanje Blažića a druga Marjanovića za Lazića koji je sjajno protrčao po osnovnoj liniji, pogodio za 2 poena i dobio dodatno slobodno bacanje koje je realizovao za 26-28. Od tog trenutka kreće prazan hod Crvene Zvezde. Rebić šalje loš pas ka Dzenkinsu, Anderson to seče i onda snažo kuca, već u sledećem napadu Dzenkins gubi loptu. U tim trenucima Zvezda nije mogla do koša sve dok Kalinić nije odigrao odličnu odbranu, ukrao je loptu poslao pas ka Jaki Blažiču a ovaj je fauliran te je poslat na liniju slobodnih bacanja, već u sledećem napadu Mitrović je ukrao loptu asistirao Blažiću koji je snažno zakucao. Posle asistencije Vilijamsa za Mitrovića serija Zvezde bila je 6-0. Na kraju četvrtine 34-39 za goste.

BOBI

Treća četvrtina nije donela ništa novo. Videli smo lepo kucanje Blažica na asisteciju Vilijamsa pa prodor Vilijamsa za 2+1 te strasno kucanje Javtokasa. Igralo se koš za koš a vredna pomena je igra Bobana Marjanovića koji je postizao poene uz dodatna bacanja, namerna lična nad njim, skakao je, borio se i asistirao. Kucanje Kalinića posle asistencije Marjanovića je podiglo publiku na noge i dovelo Zvezdu na 49-53 sto je ujedno bio i rezultat na kraju trećeg perioda.

Četvrta četvrtina počinje serijom od 6-0 za ekipu Žalgirisa koja odlazi na +10 što je i najveća prednost gostiju na utakmici. Dva puta Zvezda ima poene i dodatno slobodno bacanje (Vilijams i Kalinić) dolazi na poen zaostatka 63-64 ali dalje nije imala snage. Pri rezultatu 68-70, Zvezda brani napad, uspeva da se odbrani i da dođe do pozicije za šut koji bi značio u pobedu ali Markus Vilijams pogađa drugi obruč i Žalgiris zasluženo slavi.

Vredni pomena u crveno-belom dresu su Boban Marjanović 17p, 10sk, 2as, Jaka Blažić 12p, 1sk, 2as, 1ul i Markus Vilijams koji je zabeležio 9p i 7as i 4ul.

Žalgiris je predvodio Dzejms Anderson sa 22p, 5sk, 1as, 1ul i Paulus Jankunas sa 11p, 8sk. 1as kao i Arturas Gudaitis sa 10p i 3sk.

 

 

 

Komentari