Zvezdina deca u društvu evropske elite

Juniorski tim Crvene zvezde Telekom će od 15. do 18. maja učestvovati na završnom tunriru Evrolige koji se održava u Milanu. Selekcija crveno-belih do 18 godina je plasman na Fajanl-ejt Evrolige obezbedila osvajanjem prvog mesta na kvalifikacionom turniru kome je tokom februara Beograd bio domaćin. Izabranici trenera Slobodana Klipe ubedljivo su trijumfovali na beogradskim kvalifikacijama savladavši podgoričku Budućnost, Zemun, zagrebačku Cedevitu i dva puta francuski INSEP. Na putu do trofeja rivale su pobeđivali u proseku sa 26,6 poena razlike. O Zvezdinoj dominaciji na tom turniru svedoči podatak da je za najboljeg igrača proglašen Vojislav Stojanović, dok je pored njega svoje mesto u idealnoj petorci našao i Stefan Lazarević.

Treba istaći da će Zvezdinim juniorima ovo biti peto učešće na Evroliginom finalnom turniru, a crveno-bele u Milanu očekuje vrlo težak ispit. Crvena zvezda Telekom igraće u A grupi zajedno sa Kahasolom, osvajačem kvalifikacionog tunrira u Rimu, Huventudom koji brani titulu prvaka Evrope osvojenu prošle godine i juniorskom selekcijom Brazila. U B grupi takmičiće se Real Madrid, Armani Milano, Fenerbahče Ulker i Žalgiris. Pobednici grupa izboriće plasman u finale.

Prvi protivnik učenicima Slobodana Klipe biće Kahasol (15. maj u 09.00), u drugom kolu sastaće se sa Huventudom (16. maj u 09.00), dok će u poslednjem kolu igrati sa juniorskom reprezentacijom Brazila (17. maj 11.00). Finale je na programu 18. maja u 12 sati.

Boje Crvene zvezde Telekom na najkvalitetnijem i najvažnijem klupskom turniru u juniorskoj konkurenciji braniće: Aleksandar Aranitović, Jovan Anđelković, Nemanja Đorović, Danilo Sotojić, Aleksa Radanov, Vojislav Stojanović, Nikola Rakićević, Stefan Lazarević, Bratislav Jeković, Marko Radovanović, Boriša Simanić i David Miladinović.

Komentari