Zvezdine neočekivane muke na putu do Bilbaoa

Iako je ekspedicija Crvene zvezde Telekom u Bilbao trebalo da doputuje oko 12 sati i 30 minuta, crveno-beli još nisu stigli na krajnje odredište. Naime, košarkaši i stručni štab Zvezde put Baskije krenuli su u 4 sata ujutru, presedali su u Frankfurtu, ali u planirano vreme nisu uspeli da slete u Bilbao zbog veoma lošeg vremena. Oluja u Bilbau je bila toliko jaka da je avion dva puta bezuspešno pokušavao da sleti, pa je na kraju morao da bude preusmeren na madridski aerodrom.

Iz tog razloga crveno-beli su primorani da iz Madrida do Bilbaa putuju autobusom. Za to će im biti potrebno čak pet sati.

– S obziorm da je aviokompanija obezbedila autobus primorani smo da putujemo zajedno sa ostalim putnicima iz aviona. To znači da će svaki igrač imati samo po jedno sedište, što će vožnju od čak pet sati za tako visoke momke kao što su košarkaši učiniti još napornijom. Rukovodstvo kluba činilo je velike napore da nam obezbedi poseban autobus, u tome su uspeli, ali bismo morali da čekamo još najmanje tri sata što nam nije odgovaralo. Po planu je trebalo da odavno budemo u hotelskim sobama u Bilbau i da se odmaramo, a mi ćemo doputovati tek u večernjim satima. Zadesio nas je veliki peh, ali šta je tu je – rekao je tim menadžer crveno-belih Nebojša Ilić.

Priprema duela petog kola L grupe Evrokupa bila je prvobitno otežana zbog činjenice da su crveno-beli u samo četiri dana odigrali tri meča u Kupu Radivoja Koraća. Posle osvajanja trofeja, sedmog u nacionalnom Kupu u istoriji kluba, bez svake sumnje došlo je do velikog emotivnog i fizičkog pražnjenja, a još jedna otežavajuća okolnost je i podatak da je otkazan i večerašnji trening.

Duel sa Bilbaom na programu je u sredu sa početkom u 20 sati i 30 minuta.

Komentari