Zvezdini Amerikanci testirani u Vita Maksimi

Ekspedicija crveno-belih na Zlatiboru od danas će biti jača za trojicu američkih internacinalaca. Posle jučerašnje spektakularne promocije na Malom Kalemegdanu i poziranja pred mnogobrojnim snimateljima i fotoreporterima Blejk Šilb i Čarls Dženkins u specijalističkoj ordinacija Vita Maxima danas su se dobro preznojili. Društvo im je pravio i Demarkus Nelson, koji je posle manjih problema na aerdoromu u Parizu i kašnjenja u utorak uveče stigao u Beograd.

Šilb, Nelson i Dženkins obavili su neophodne lekarske preglede i medicinska testiranja i uputili su se na Zlatibor gde će se priključiti bazičnim pripremama ekipe i staviti se na raspolaganje treneru Dejanu Radonjiću.

Iz ordinacije Vita Maxima izlazili su redom dobro preznojeni, ali uz obavezan osmeh. Sumirali su utiske sa promocije i pričali o onome što ih očekuje na Zlatiboru:

– Bobo (Boban Marjanović) mi je rekao da se na planini veoma jako trenira. Nisam imao prilike do sada u karijeri da budem na takvoj vrsti trening kampa, ali se nadam da ću se brzo prilagoditi – rekao je Dženkins i potom rešio misteriju svog poznanstva sa Marjanovićem:

– Iskreno, nisam imao priliku da ga upoznam. Ali, imamo zajedničkog agenta koji nas je spojio dok je Bobo bio u Americi na letnjim kampovima. Komuniciramo preko poruka i od njega sam dobio dosta informacija – objasnio je Dženkins.

Blejk Šilb je posle jučerašnje promocije na Malom Kalemegdanu dosta vremena proveo razgledajući brojne Zvezdine trofeje osvojene kroz istoriju:

– Bio sam veoma prijatno iznenađen terenima koji su bili u sklopu stare tvrđave. Rekli su mi da je tu stvarana istorija Crvene zvezde, da su se u prošlosti igrale utakmice što je fenomenalno jer je ambijent zaista autentičan. Video sam mnogo trofeja i pehara čime su se samo potvrdile priče koje sam čuo pre dolaska u Beograd – kaže Šilb.

Starosedelac i prvi Amerikanac koji je produžio ugovor sa crveno-belima, Demarkus Nelson, srećan je zbog ponovnog povratka u Srbiju:

– Ovo je sjajno mesto za igranje košarke, jer je košarka ovde velika strast. Dobro sam se odmorio i jedva čekam da se priključim ekipi – kratko je pred put na Zlatibor prokomentarisao Demarkus Nelson.

Komentari