Zvezdu čeka dug put do Baltika!

Košarkaši Crvene zvezde Telekom kasno večeras kreću na put do Klaipede, grad na obali Baltičkog mora, doma košarkaša  letonskog Neptunasa.

Crveno-beli će svoj drugi meč u grupi D ovogodišnje Evrolige igrati u četvrtak od 18h po našem vremenu. Košarkaši Zvezde će do grada na obali Baltičkog mora putovati avionom do Moskve, pa preko glavnog grada Letonije, Rige, posle čega ih očekuje put od 300 km do Klaipede. Prilično iscrpljujući put do Letonije izabranicima Dejana Radonjića dodatno će otežati štrajk pilota i otkazivanje letova. Povodom toga trener crveno-belih Radonjić je izjavio sledeće:

” Iz poslednjeg šešira smo dobili Neptunas, nakon što su iz prva četiri šešira izvučeni veoma kvalitetni rivali. Odmah je napravljen takav ambijent da je tamo neki Neptunas u našo grupi imenom vrlo nepoznat. Kreirana je takva postavka da su oni potpuni autsajderi i da neće imati šta da pokažu. To je bilo u trenutku kada se ništa nije znalo o ekipi, kada se još nije krenulo ni sa odlaskom, a kamoli sa dolaskom igrača. Imali smo sličnu situaciju i prošle godine pa su takve ekipe pravile pobede posebno na domaćem terenu. Neptunas je pored dva standardna evroligaša uspeo da se izbori za elitno takmičenje. Lijetuvos Ritas je zbog toga ostao bez Evrolige, a znamo svi o kakvom se klubu radi. Neptunas je značajno jači nego prethodne sezone i dosta iskusniji. To je tim iz države koja na reprezentativnom planu postiže nevervoatne rezultate i uvek imaju dva evroligaša. U svojim redovima poseduju igrače sa NBA iskustvom kao što je Mustafa Šakur i igrača koji je osvojio Evrokup, Donatasa Zavackasa. Neptunas se pokazao kao ozbiljan tim, sa svim karakteristikama litvanske košarke u kojoj se preferira dosta trčanja i talenta. Svoj potencijal pokazali su i na gostujućem terenu u duelu protiv Laboral Kuće.”

Dodatni motiv igračima domaće ekipe biće to što je njima ovo prvi nastup u Evroligi pred domaćom publikom u istoriji kluba.

 

Komentari