Aleksandar Ilić: Gospodo iz Zvezde, pogledajte se, krivac je među vama

Dešavanja u domaćem fudbalu polako poprimaju oblik  scenarija za tv dramu Siniše Pavića. od onog “kako ćemo, lako ćemo” došli smo do toga da na današnji dan tražimo krivce, svuda osim u svojim redovima. Dešavanja u Crvenoj zvezdi nisu od juče, pa se nikako ne može reći da je iko zatečen odlukama UEFE, i potencionalne odluke FIFA, koja predstoji u narednom periodu.

Ono što je danas jedino sigurno je, Crvena zvezda je izbačena iz kvalifikacionog ciklusa za evropska takmičenja u sezoni koja je pred nama. Mesto da se sada čelnici Marakane pogledaju u oči, i krenu sa traženjem rešenja, kako bi zaustavili krvarenje najvećeg fudbalskog kluba u Srbiji, dešava se komedija koja kao da je pisana po nečijem televizijskom scenariju. Niko ne želi da prihvati odgovornost za probleme, koji su budimo iskreni bili tu i kada su se Čović, Džajić, Kokeza i družina naselili na Topčidersko brdo. Tada su problema bili svesni svi, obećavali da će oni biti rešeni i da Crvena zvezda neće dolaziti u ovakvu situaciju, da bude prvi šampion Evrope koji je izbačen iz kvalifikacija za Ligu Šampiona.

Gospodo iz uprave, sednite za okrugli sto, pogledajte se međusobno, recite sebi:

Nismo uspeli, izneverili smo sve navijače Zvezde, sve istinske ljubitelje fudbala, problem postoji od ranije, mi smo se herojski uhvatili u koštac sa problemom, nismo uspeli da trijumfujemo u najvećoj borbi našeg kluba – to bi svima bilo potpuno prihvatljivo jer navijači nisu ovce i znaju da problem postoji još od Lukića, Stojkovića, pa i prvog mandata sadašnjeg predsednika Džajića. Sećamo se svi milionskih ugovora koji su nuđeni igračima poput Barkosa, Bronovickog, i sličnih… ali ni vaše delovanje sa trenerom Sa Pintom nije olakšalo ovu situaciju, trener čiji je zadatak bio da klub vrati na mapu može biti baš onaj koji će zakucati poslednji ekser na vratima slavnog kluba. Klub je već sada u problemu, a šta će se desiti onog dana kada i Sa Pinto odluči da udari  recku na Marakani?

Miloš Ninković je pokazao koliko ceni i voli svoj klub, on je oprostio dugovanje Crvenoj zvezdi, zauzvrat je dobio raskid ugovora od kluba, ko će biti kriv danas ako i ostali igrači krenu njegovim stopama, pa oproste dug u zamenu za ispisnicu, to će definitivno olakšati finansijsku stranu, ali ko će ovu našu jadnu ligu sutra da igra?

Milojko Pantić je pre godinu dana upozoravao na mogućnost da se ovo dogodi Crvenoj zvezdi, tada je okarakterisan kao “pijana budala koja lupa gluposti”

Da je tada neko poslušao “pijanu budalu” možda bi danas bio izbegnut scenario u kojoj se Zvezdi preti sudbinom Rendžersa, selidba u najniži rang takmičenja zbog neisplaćivanja plata, baš gore pomenutom Bronovickom i još nekolicini igrača koji su proteklih godina “branila” boje crveno belog dresa.

Ali ni ovo nije dovoljno ozbiljna situacija da bi u Zvezdi stavili prst na čelo, ne, još uvek se traži krivac za izbacivanje iz Evrope. A dok su čelnici Zvezde oslepljeni izbacivanjem iz Evrope, ne obraćajući pažnju na još veću bruku koja bi mogla da ih zadesi u vidu izbacivanja iz ove naše jadne Super Lige…

Danas je osvanuo plaćen tekst u jednom “ozbiljnom” mediju da se Evropa sveti Srbiji za stav prema Ukrajini, i to na koji način, baš preko jadne Zvezde.

Gospodo moja, prst na čelo, pogledajte se u ogledalo i bacite se na posao, ili ako već za to niste sposobni, pustite nekog drugog da vodi klub. Ne igrate se samo sa istorijom i budućnošću kluba, već i sa emocijama miliona navijača koji žive za taj klub.

Komentari