Deset najgorih pikova na NBA draftu

Kada su ih izabrali, nadali su se da će dobiti vrhunske košarkaše, koji će ostaviti dubok trag u NBA lig. Dobili su igrače koji su im zadavali glavobolje. Neki nisu imali sreće u karijeri, a neki od samog početka bili, su totalni promašaji.

#10 Džej Vilijams, Čikago Bulsi:

Imao je odličnu koledž karijeru na Djuku. Predviđali su mu blistavu karijeru, što je i pokazao u prvoj sezoni, pružajući odlične partije. Nakon čega je njegova blistava karijera ugašena,  nakon saobraćajne nesreće na motociklu bio je prinuđen da prekine karijeru.

#9 Robert Trejlor, Milvoki Baksi

Milvoki se odrekao Dirka Novickog da bi dobio prava na njega. Nemac je kasnije postao superzvezda u NBA ligi, dok je Tejlorov rekord karijere 22. poena.

#8 Kris Vašburn, Golden Stejt

Poznat je po tome što je ukrao kasetofon iz automobila, dok je još bio na fakultetu. Takođe i po nedostatku radne etike, tri puta za isto toliko godina, bio je pozitivan na psihoaktivne supstance. Nakon čega mu je doživotno zabranjeno igranje u NBA ligi. Postigao je samo 222 poena u karijeri.

#7 Adam Morison, Šarlot Bobketsi

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde na koledžu je beležio po dvadeset i osam poena u proseku, a za tim koji ga je draftovao nikada nije debitovao jer je na pripremnoj utakmici pokidao ukrštene ligamente, nakon čega je ugovor sa njim raskinut.

#6 Kvami Braun, Vašington Vizardsi

Igraš koji uprkos svojoj visini od preko 2,15m i svojoj kurpulentnoj građi nikada nije uspeo da bude konkurentan u ligi, beležio je samo 6.6 poena u proseku.

#5 LaRu Martin, Portan Trejlblejzersi

I ako je bio prvi pik na draftu u svojoj četvorogodišnjoj karijeri beležio je samo 5,4 poena po meču.

#4 Greg Oden, Portland Trejlblejzersi

Još jedan igrač kojeg je sa prve pozicije izabrao Portland, igrao je odlično dok ga povreda kolena nije sputala. Nakon čega su se nizale povreda za povredom.

#3 Majkl Olovakandi, Los Anđeles Klipersi

Prvi pik u sezoni 1998, zbog lokauta igrao je u Kinderu. Beležio je samo 8 poena u proseku, osim blokovima, ničim drugim nije odavao utisak prvog pika.

#2 Darko Miličić, Detroit Pistonsi

Ova lista ne bi bila kompletna bez Darka, igrača kojeg je menadžment Detroita proglasio za najveću grešku u istoriji frančize. Jedan je od retkih košarkaša sa našeg podnevlja koji je osvojio NBA titulu, ali u timu nije imao mnogo uticaja.

#1 Sem Bouvi, Portland Trejlblejzersi

Za Portland je odigrao samo 139 utakmica u pet sezona, nakon čega je otišao u Netse. Najveći poraz za skauting službu Portlanda je podatak da je Bouvi izabran poziciju pre Majkla Džordana. O kome nećemo trošiti reči u ovom tekstu.

Komentari