Liga još samo za boju gaća da ih upozori – Pored Partizana, na tapetu i Radnički

Cirkus od domaćeg prvenstva se nastavlja, dok nas neki ubeđuju da ABA liga nije ozbiljno takmičenje, te da bi timovi iz Srbije trebalo da se vrate u matičnu ligu, šarada u domaćoj košarci se nastavlja!

Čelnici domaćeg prvenstva nastavljaju da od domaće košarke prave cirkus, praveći se da u domaćem prvenstvu nema drugih problema, odlučili su da reše problem brojeva na dresovima igrača Partizana, jer ne daj bože da se sudije malo pomuče u signalizaciji. Tokom signaliziranja dvocifrenih brojeva sudije se muče i došlo se do ideje, da se tome stane na kraj, tako što će igrači koji su na prethodnih tridesetak utakmica u Evropi, ABA ligi i našem smešnom takmičenju nosili iste te brojeve sada odjednom morati da nose nove dresove, koje tim mora da ponovo odštampa, čime se još više finansijski udara po džepu ionako već siromašnih klubova!

Ova farsa se tu ne završava, Na utakmici protiv Mega Vizure kažnjen je trener Partizana sa 35000 dinara razlog tome je što je tokom utakmice KLS-a skinuo sako tokom utakmice, čime je narušen kodeks oblačenja. Liga smatra da se  takvom “sramnom” ponašanju mora stati na kraj, jer će samo tako košarka u Srbiji krenuti mnogo boljim putem. Koliko je ovo pravilo o zabrani skidanja sakoa smešno govori i ova fotorafija, na kojoj je Duško Vujošević tokom meča Evrolige bio bez sakoa u hali. Što u normalnom i zdravom košarkaškom okruženju nije ništa čudno da trener skine sako tokom utakmice.

Da komediji tu ne bude kraj pobrinuli su se čelnici lige, koji su odlučili da zavedu red u košarkaškom prvenstvu Srbije, tako što će sve što je normalno i prihvatljivo iskoreniti. Danas su na tapetu bili Aleksandar Pavlović, košarkaš Partizana kao i Marko Brkić i Stefan Jović, igrači Radničkog. Ova trojka je upozorena da helanke koje nose već osam kola krše pravilnik lige. Zanimljivo je da osim ove trojice igrača niko više nije opomenut, a jedno je sigurno, u ligi postoji još igrača koji nose helanke ispod šorceva. Pa motivi ove odluke nisu baš najpoznatiji. Interesantno je da su igrači opomenutih ekipa igrali za vikend, gde su obojica trenera iz protesta skinula sako kako bi pokazali da takva odluka nema smisla.

Postavlja se jasno pitanje, šta će sledeće zasmetati samovoljnoj organizaciji domaće lige, hoće li naredno upozorenje biti da svi igrači moraju da nose iste gaće ili da igraju bez čarapa?! U ovakvoj ligi mogućnosti su beskonačne.

Komentari