Sve je to regularno!?

Ovog vikenda završena su takmičenja u nižim košarkaškim ligama Srbije. Pre kraja prvenstva doneta je odluka da ukoliko dva tima imaju isti odnos pobeda i poraza, odlučivaće koš razlika.

Najzanimljivije je bilo u Prvoj regionalnoj ligi grupa Istok. Naime, KK Niš i KK Zdravlje su imali isti broj pobeda i poraza, 22-4. Ono, što je interesantno je da su u poslednjih 5 utakmica ovoih timova zabeleženi neverovatni rezultati. Pomenućemo samo neke. KK Niš je u 24. kolu savladao ekipu Bora sa 151:62! U prvom delu prvenstva, Niš je pobedio Bor u Boru sa 7 razlike. Na drugoj strani, u poslednja 3 kola, KK Zdravlje je pobedilo svoje protivnike sa: 147:58 Jablanicu iz Medvedje, 53:121 ekipu Juga iz Vranja u Vranju, i u poslednjem kolu rezultatom 141:66 ekipu Mladost iz Zaječara. Dakle, koš razlika je samo na ove tri utakmice porasla za čak 232 poena!!! U prvom delu prvenstva, ekipa Zdravlja je dobila ove tri ekipe, ali sa 48 razlike u ukupnom zbiru.

Šta se ovde desilo, nije jasno samo onima koji to nežele da vide. Na kraju, Zdravlje se plasiralo u viši rang za samo 2 poena. (500:498).

Komentari