Sve se više klubova žali, čelnici tvrde, igramo najregularniji fudbal u Evropi

Fudbalski radnici u Srbiji sa ponosom ističu da je Superliga jedno od najregularnijih, ako ne i najregularnije takmičenje u Evropi. Da li je to činjenica ili samo želja čelnih ljudi najpopularnijeg sporta u Srbiji? Proteklih meseci svedoci smo sve češćih priča o nameštanju u domaćem fudbalu, a one su danas dobile svoje najozbiljnije poglavlje.

Prvi je more zatalasao predsednik Radničkog iz Niša, Darko Bulatović, koji je rekao da sumnja da je polovina utakmica u Srbiji namešteno. To je ostalo na rečima, more se posle samo nekoliko dana smirilo, da bi samo nekoliko nedelja kasnije utakmice 26. kola Superlige dobile čudan tok, kada su po kladionicama ubedljivi favoriti, Jagodina je tada izgubila protiv “Favorita” OFK Beograda, koji je na tabeli bio desetak pozicija iza Jagodine, isti slučaj bio je i na meču Vojvodine i Javora, gde je ponovo favorit bio ekipa koja je deset pozicija ispod. (I taj meč pobedio je “favorit”) Da to ne bude sve pobrinuli su se fudbaleri Sloge iz Kraljeva, koje je vlasnik kluba prijavio za nameštanje meča protiv Doline. 

Nedelju dana usledila je epizoda u kojoj su čelnici Slobode iz Užica rezignirani tretmanom u Superligi pripretili istupanjem iz iste.

29. kolo JSL u kome su se sastali fudbaleri Novog Pazara i Radničkog iz Kragujevca. Ova utakmica bila je još jedna u nizu onih za koje se “sumnjalo” da je nameštena, pa su navijači domaćeg tima pokušali neredima da prekinu utakmicu kako bi, po njihovim rečima “zaustavili pljačkanje kluba”

Ovom prilikom podpredsednik Novog Pazara Ćerim Šensović dao je izjavu RTS-u u kojoj je između ostalog izjavio sledeće:

– Ovo poslednje što se dogodilo je skandalozno, gde je publika pokušala u više navrata da prekine utakmicu. Imali smo ponudu za nerešeno protiv Radničkog iz Kragujevca, koja je glasila šest bodova plus plaćene pripreme za klub i javno kažem da to nisam prihvatio. Odbio sam, jer takve stvari ne dolaze u obzir – Izjavio je  Šemsović u izjavi RTS-u i potom dodao:

– Želeo sam tu pobedu više od svega, obećao sam i premije igračima. Stajao sam ponosno u loži i na kraju čestitao protivniku pored nezadovoljne publike, jer mi je savest čista – rekao je Šemsović.

Pravo je pitanje da li čelnici saveza zaista veruju u svoje tvrdnje da je sve u našem fudbalu regularno, ili samo pokušavaju da nas zavaraju. Najnovija u nizu tvrdnji o, ovoga puta, pokušaju nameštanja je izneta u javnost, hoće li ovog puta neko reagovati pokazaće vreme. Do tada, sve je regularno.

 

Komentari