Utakmica.rs Blog – Mozak kaže ne, srce kaže da: zašto volim naš fudbal?

Slušam juče neke drugare, koji se prepucavaju oko mečeva engleske lige. Čujem da je Mitrović odigrao sjajno na Old Trafordu, kažu još se trese prečka. Danas se moj drug raduje, počinje mu Serija A.

borac-stadion-foto-fudbalsrbijanet-1423157695-614262

Lično nisam od onih, koji su u fazonu lokal patriotizma, kupujmo domaće i sličnih stvari, ipak, nikada me nisu zanimale nemačke, ruske, španske i mnoge druge lige. Dok su svi moji ortaci voleli strane klubove, strane lige, mene je uvek privlačila ova naša jadna, mučena “Super” Liga.

Infrastruktura je u nezavidnom položaju, čak i kišica predstavlja problem zbog nemogućih uslova za igru, klubovi se sude sa komšijama oko postavljanja reflektora, a za neke stadione su refletori misaone imenice, biće kažu do proleća. Tako svake godine već jedno pet godina, biće na proleće, pa na leto, pa na proleće… jeste da ih sve veći broj klubova ima, ali nemaju svi.

partizan-pazar-2013

Ta naša mučena Superliga, poznata je po Zvezdi i Partizanu, to doduše nisu jedini klubovi, iako su najveći. Po mom mišljenju, pogrešno je što se misli da se za njih igra fudbal. Pogrešno je što vlada mišljenje kako bi propala cela fudbalska Srbija da njih nema.

Volim naš fudbal, kao što sam rekao, sećam se Sartida, Hajduka, Želje niške, ima i jedan Real iz Donje Jajine, čak i Atletiko tamo ima… Srpska liga je po mnogo čemu drugačija, imamo predsednika koji već pet godina ide u decembru, koji je za sve nadležan, a od svega pere ruke. Najviše volim kad se večiti prepucavaju, Partizan prvi, oni drugi pljuju po Toletu, Zvezda prva, onda Partizanu ne valja Tole, a niko ne pita ostale šta oni misle.

ZVEZDA ZATRAZILA OSTAVKU PREDSEDNIKA FSS KARADZICA

Nebrojano puta je dokazano da se u Srbiji namešta, da nisu čista posla. Igrači često sakupe hrabrost i progovore, kažu da su izlagani svim vrstama pritiska, kažu da im je prećeno, da im prete iz uprave, da prete i navijači… Sa druge strane, po mišljenju predsednika FSS-a, imamo najregularniji fudbal u Evropi, verovali ili ne. Naš fudbal gledam i volim uprkos svemu. Kakav je takav je naš je.

paunovuc-fss-mondo-24

Dok moji drugari pričaju o utakmicama na Emirejtsu, ja mogu da se pohvalim time da sam imao priliku da na 40 stepeni na stadionu gledam utakmicu, gde mi zbog bezbednosti nije dozvoljeno da unesem flašicu vode, dok je stadionu zbog neplaćenog računa isključena ista… Meni ne daju da unesrm vodu, a na istoj toj tribini navijači unesu torbu baklji.

I pored svega, pratim naš fudbal, Vošu, Čuku, Zvezdu, Partizan, Radnik, Radnički, Mladost, Rad, Voždovac i ostale, meni su oni važniji od svih derbija na Vembliju i Old trafordu. Pa sve i da su najgori na svetu ja ću ih pratiti, pratiću ih jer mi srce tako kaže.

Utakmica.rs – Bloger Aleksandar Ilić.
10922695_351974781678136_7349804629558328797_n

Komentari