Aleksandar Jovanović: Saigrači su sjajni, inspirišu me jaki protivnici

Mladi mladi dvadesetdvododišnji golman  Aleksandar Jovanović zaobilaznim putem, preko Rada i Donjeg Srema došao je u ekipu Radničkog iz Niša. Uprkos mnogobrojnim ponudama nakon ispadanja Sremaca iz lige, poverenje je ukazao ekipi niškog superligaša.  Već na samom početku  pokazao je da će gol “Reala sa Nišave” ponovo biti neosvojiva tvrđava.

foto-aleksandar-jovanović-golman

Nakon “skidanja” penala Katajiu, Aleksandar Jovanović je sačuvao svoju mrežu i na meču u Milanovcu, ovog puta “žrtva” sjajnog golmana bio je Dejan Denić.

– Veoma mi je drago što sam doprineo osvajanju važnih bodova na teškim gostovanjima. Znam da je Borjan postavio određeni standard, pokušavam to da sledim i izgradim sebe na pravi način kroz utakmice. Imam izuzetan odnos sa navijačima Radničkog, a i dete sam kluba, počinje Aleksandar Jovanović.

Jovanović je blistao protiv ekipe Crvene zvezde gde je jedan od najzaslužnijih za bod koji je bio veliki kao kuća, ljubitelji fudbala pamte ga kao igrača koji je ušao sa klupe u meču protiv Crvene zvezde, nakon isključenja golmana Rada Filipa Kljajića, Jovanović je tada bio takođe najzaslužniji što je Rad ostao neporažen.

– Motivaciju pronalazim u jakim utakmicama, protivnicima koji privlače pažnju javnosti, takvi mečevi u meni uvek bude dodatnu inspiraciju. Sa Radničkim idem korak po korak u svaki meč ulazimo sa namerom da ostvarimo pobedu, ne osvrćemo se ko je sa druge strane, kaže Jovanović.

Marko Tomić je nakon meča u izjavi našem portalu zahvalio golmanu Jovanoviću na odbranjenom penalu. Takve situacije dovoljno govore o atmosferi u timu.

– Atmosfera u ekipi je izuzetna, uglavnom su u timu iskusni igrači koji znaju šta i kako treba činiti u određenim momentima. Iskoristio bih priliku da javno pohvalim celu ekipu, borba i međusobna podrška graniče se sa fanatizmom na svakom meču. Generalno mislim da imamo podjenako dobrih igrača i spremni smo za nikada dužu sezonu, jasan je junak Radničkog Aleksandar Jovanović.

Pogledajte sjajnu odbranu Aleksandra Jovanovića

ОДБРАЊЕН ПЕНАЛ АЛЕКСАНДРА ЈОВАНОВИЋА ПРОТИВ МЕТАЛЦА.

Posted by ФК Раднички Ниш – Званична страница on Saturday, August 8, 2015

Komentari