Aleksandar Pantić – Žestokim radom do Viljareala!

 

Preko Rada do Zvezde, od Zvezde do Viljareala, bajkovito zvuči put ovog mladog defanzivca. 21- godišnjak iz Topole se odličnim partijama na “Marakani” nametnuo upravi “Žute podmornice”, iz razgovora sa njim smo čuli njegove planove u La Ligi, ali i mladoj selekciji Srbije.

Kakav je osećaj iz JSL otići u La Ligu?
– “Osećaj je dobar i neobičan… U velikoj meri je sve ozbiljnije i brže, a što se kvaliteta igrača tiče, nije neka velika razlika, samo se svemu pristupa ozbiljnije i profesionalnije. Samim tim je sve bolje.”

Da li misliš da su te više preporučile Viljarealu partije u Radu ili Zvezdi i na koji način si izabrao Španiju?
– “Zaista ne znam šta da ti kažem za ovo, bio sam slobodan igrač i dosta se klubova javljalo, meni je ovo bilo najprimamljivije I predstavljalo je veliki izazov za mene… Na sreću se sve realizovalo kako treba.”

Kakve impresije nosiš sa predstavljanja navijačima “Žute podmornice” na El Madrigalu i da li postoji razlika između fanova Viljareala i “Delija”?
– “Navijači su fenomenalni, svi vole klub i žive za utakmice. Bude ih dosta i na treningu, a o mečevima da ne pričam, stadion je uvek pun, to je opšte poznata stvar. Mada sa “Delijama” ne mogu da se porede, to je ipak nešto posebno.”

Sa kojim trenerom, do sada, si najviše voleo da radiš?
– “Aleksandar Saša Janković, on je veliki stručnjak i pre svega dobar čovek. Naravno da ne bi mogao da izostavim ni Marka Nikolića koji je takođe vrhunski stručnjak, naravno u Radu sam stekao afirmaciju i proveo lep period, naročito sa Markom, dok me je Sale “bacio u vatru” ne drugi način, pozvao me je prvi put za mladu reprezentaciju i verovao u mene, kasnije doveo u Zvezdu. Definitivno njih dvojica, oni su imali dosta uticaja na moju karijeru i čast mi je što sam sarađivao sa njima i od njih mnogo naučio.”

Da li očekuješ poziv u A selekciju?
– “Iskreno, ne razmišljam o A selekciji, to sada nije realno, ja treba još mnogo da se dokazujem da bih stigao do A tima. Naravno da mi je želja da jednog dana zaigram kao i svakom mladom igraču, ali za sada sam u mladoj i veliki posao je pred nama.”

Kakve su šanse Viljarealu u sledećoj sezoni, činjenica je da su prošle godine igrali u Segundi?
– “Sjajne su šanse, bar ja mislim tako. Dobro se igra, brzo, taktički savršeno. Doveli su dosta pojačanja i mislim da će Viljareal biti dobar ove sezone, to najbolje govori rezultat od 2:0, protiv velike Fiorentine.”

Sa kim se najviše družiš u Španiji, pored Bojana Jokića, saigrača i reprezentativca Slovenije?
– “Bojan je sjajan momak i puno mi pomaže, pored njega družim se sa Alićem, kapitenom mlade reprezentacije Crne Gore, a što se “stranaca” tiče, svi su super i prihvatili su me odlično. Možda su mi Meksikanci Đo i Akinjo najsimpatičniji.”

Kakav je utisak na tebe ostavio tvoj novi trener, Marselinjo?
– “Marselinjo je dobar stručnjak, iznenadjen sam da toliko voli mlade igrače i da za sve ima razumevanaja, ali je rad žestok.”

Da li misliš da U21 selekcija Srbije ima šanse u ovim kvalifikacijama, pored neugodnih Italijana i Belgijanaca?
– “Naravno da imamo šanse, imamo sjajnu generaciju i ja verujem u nas!”

Sa kim se iz mlade reprezentacije najviše družiš i da li si ostao u kontaktu sa igračima iz Srbije?
– “U reprezentaciji najviše sa Jojićem, Despotovićem i Kovačevićem, mada su svi momci odlični i vlada pozitivna atmosfera, a što se tiče drugih momaka, tu je Mudrinski sa kojim se svakodnevno čujem i nekolicina igrača Zvezde.”

Šta misliš o učešću srpskih klubova u kvalifikacijama za Evropu?
– “Žao mi je što je Zvezda ispala, nadao sam se da mogu da prođu. Od Partizana se očekuje Evropa Liga, a ja najviše poverenja dajem Vojvodini, koja ima sjajnu ekipu i trenera.”

Šta očekuješ od prve utakmice, gostovanja u Almeriji?
– “Igrali smo sa Almerijom prijateljsku i mislim da smo znatno bolja ekipa od njih, očekujem tri boda!

Ko je tvoj fudbalski uzor?
– “Od malih nogu mi sam se ugledao na Alesandra Nestu, zaista veliki igrač i gospodin.”

Da li je istinita ona rečenica iz poznatog filma “Tesna koža”, da su Pantići baksuzi, po tvojim fudbalskim uspesima to ne bi rekli?
– “Pa bilo je dosta spoticanja, ali to je normalno u sportu, naročito u fudbalu. Al’ ako ćemo po mom primeru, Pantići naravno nisu baksuzi, nego srećni ljudi! (smeh)

Koji su tvoji planovi za budućnost?
– “Planovi za budućnost su vezani za novi klub, da treniram, napredujem i borim se za mesto startera, pa ćemo videti…”

Šta misliš o portalu Utakmica.rs?
– “Super ste, šta da vam kažem drugo!

19. avgusta startuje liga Španije, Aleksandar Pantić će u društvu odličnih igrača Viljareala pokušati da prkosi Kristijanu Ronaldu, Mesiju i Nejmaru, ali o tom, potom, kako i sam kaže, veoma je strpljiv i uporan, uspeh mu je zagarantovan! Član odbrambenog reda mlade srpske reprezentacije je već ostvario neke svoje ciljeve, igranje fudbala na vrhunskom nivou, polako se stiče utisak da će domaći reprezentativni fudbal preživeti…

Intervju uradio i pripremio: Petar Lazić.

Komentari