Augusto Batioja: “Najdraži mi je gol koji sam postigao protiv Partizana”

Karijeru je počeo u rodnom Ekvadoru, iz Ekvadora preselio se u Srbiju u redove Novog Sada pa Inđije, a najbolje partije pružao je u dresu OFK Beograda. Nastupao je još za Mladost iz Podgorice, potom za madjarski Diosgyor da bi iz redova niškog Radničkog prešao u češku Visočinu. Njegovo ime je Augusto Batioja.

Batioja

Karijeru si počeo u rodnom Ekvadoru, mozeš li nam reći nesto vise o svojim prvim fudbalskim koracima?

Išao sam u školu fudbala koja se zove Ecuatoriano JR. Kao mali sam igrao u dosta klubova u Ekvadoru. U 15-oj godini sam igrao za madu reprezentaciju Ekvadora. Sa 17. godina sam igrao u Manta FC u grupi B, a sa 18. godina sam igrao u Barselona Sporting Club. Posle sam došao u Srbiju.

Iz Ekvadora stižeš u redove Novog Sada, kako je došlo do toga i kako si baš Srbiju izabrao za svoju prvu destinaciju u inostranstvu?

Kada sam igrao u Barseloni moj trener je bio Dušan Drašković, veliki i veoma poznat trener u Ekvadoru. Njegov sin Dragan Drašković je tada postao moj menadzer sa kojim i danas sarađujem. On me je doveo u Srbiju.

U Srbiji najbolje partije si pružao u dresu OFK Beograda, koji ti je najdraži gol u dresu beogradskog kluba?

Proveo sam jako dobro vreme u OFK Beogradu. Imao sam odličnu sezonu sa Sosom Babićem i imao prilike da dam gol najboljim timovima u Srbiji kao što su Crvena Zvezda, Vojvodina, Partizan, Jagodina… Najdraži gol mi je definitivno gol koji sam postigao protiv Partizana posle udarca glavom.

Ko je najviše uticao na tvoj fudbalski put?

Živim od fudbala i od samog početka sam imao podršku moje porodice i prijatelja.  Sada sam pored osobe koja je najbolja na svetu i koja je uvek uz mene, i u dobru i u zlu. Ona mi daje snagu za sve u životu – moja devojka.

Trenutno nastupaš za češku Visočinu, možeš li nam reći koja su očekivanja Čeha od tebe?

Sada sam došao u Češku i od prvog dana odlično sam se uklopio. Oni očekuju najbolje od mene, a ja ću dati sve od sebe da im to i pružim, puno asistencija i golova.

Koga bi apostrofirao kao najboljeg igrača sa kojim si igrao?

Imao sam priliku da igram sa dosta kvalitetnih igrača u različitim ekipama, tako da ne bih mogao samo jednog da izdvojim.

 

Komentari