INTERVJU Bogić Bogićević: Ne zadovoljavamo se opstankom

Strpljenje – reč kojom bi se mogao objasniti uspon Donjeg Srema od četvrtog do prvog ranga u srpskom fudbalu. Isti atribut se može pripisati i karijeri njihovog stratega Bogića Bogićevića (57), čoveka koji je, u poslednje 23 godine, od kada se bavi trenerskim poslom promenio veliki broj klubova i rangova. Svojevremeno je trenirao Zemun u eliti, a između ostalih predvodio je beogradske klubove: Hajduk, Milicionar, Radnički, Železničar, Bežaniju, zatim Radnički iz Obrenovca, Inđiju, Big Bul – odnosno Radnički Šid, a u Pećince je došao neposredno pred kraj prvenstva 2010-11 i uspeo da ostvari do tada istorijski uspeh, plasman u Prvu ligu, od tada je prošlo nešto više od godinu dana, a sada je istorijski uspeh kluba ulazak u najjaču konkurenciju.

463117-27

Sa Bogićevićem smo razgovarali dan posle debitantske pobede u Superligi, nad OFK Beogradom na omladinskom stadionu.

– Za fudbalsku javnost, Vaša pobeda na startu je došla  iznenađujuće.

B.B: – Teško je pričati o očekivanjima u fudbalu. Suština je da radiš na tome da sve bude najbolje moguće. Ne razumem zbog čega bi se naša pobeda na startu zvala iznenađenjem, spremali smo se za izazove kao i svi ostali, odigrali smo taktički, iskoristili ukazanu priliku i zasluženo slavili. Išli smo na pobedu, kao i uvek. Trijumf na startu nas ipak neće zavarati, nastavićemo da radimo nesmanjenom žestinom.

Donji Srem je debitant, a u Prvoj ligi je igrao samo jednu sezonu – prethodne godine, možete li nam reći nešto više o klubu?

B.B: – Pre svega, Pećinci i Donji Srem su zdrave sredine. Naselje se nalazi na idealnoj lokaciji, dobro povezanoj saobraćajnicama, što garantuje veliku perspektivu u privredi. Klub takođe ima perspektivu,  predsednik i potpredsednik, gospoda: Milenko Đurđević i Milan Aleksić su finansijama omogućili da se ostvare svi dosadašnji planovi. Uslovi za rad su izuzetni, na našem stadionu – “Suvači”, pored glavnog terena imamo i sređene klupske prostorije, kao i prateće sadržaje: pomoćni teren, balon za treniranje. Priča i planovi u Donjem Sremu su dobri, samo ih treba izgurati do kraja.

– Radovi na pripremanju stadionu su u toku.

B.B: – Prema propozicijama takmičenja, za sada, na žalost nećemo moći da igramo na našem terenu. Niko se nije nadao da će nam tako brzo biti potrebno doterivanje stadiona. A niko u selu od 2000 ljudi nije očekivao da će nam biti potreban stadion koji prima više gledalaca nego što ima žitelja. Radovi su počeli, to je tačno, postavljaju se stolice, ali pre proleća nećemo moći nikoga da ugostimo u Pećincima, igraćemo na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu.

Bogić-Bogićević

– Kakav tim imate na raspolaganju?

B.B: – Sastavljeni smo od momaka koji nemaju previše iskustva igranja u eliti. To su iskusili jedino: Milutinović, Petković, Janković i Putničanin. Ostalo su anonimni, ali kvalitetni igrači željni dokazivanja, imamo i dosta mladića rođenih 92, 93. i 94. godine kojima planiram da dajem šansu u budućnosti, juče je od početka igrao jedan od njih – Košutić. Naša glavna prednost je kolektivna igra, nema nikoga da previše odskače, takođe dugo igramo u skoro istom sastavu.

– Kakve su ambicije kluba?

B.B: – Nećemo se praviti lažno skromni i demagoški tvrditi da nas zanima samo opstanak. Lično mislim da ovaj rang nije naročito bolji od Prve lige, razliku pravi samo trojac: Partizan, Crvena zvezda i Vojvodina, dok se sa svima ostalima može ravnopravno igrati. Zbog toga, želja nam je da budemo u vrhu, imamo dovoljno dobar tim da to i ostvarimo. Jedino je važno na samom početku izbeći donji deo tabele, kako nas to ne bi omelo u planovima – zaključio je razgovor za “Utakmicu” iskusni trener

Komentari