Bogunović o dvomeču sa Fenerbahčeom: “Sudije su nas sprečile da napravimo čudo!”

Danas se navršava tačno sedam godina od prve utakmice Partizana i Fenerbahčea u okviru trećeg, poslednjeg kvalifikacionog kola za grupnu fazu Lige Šampiona. Naleteli su crno beli tog 13. avgusta 2008. godine na moćni Fenerbahče, tim koji je u to vreme imao mnogo jači tim na papiru. Imali su crno beli vodstvo od 2:0, odličnu igru, poništen pogodak Bogunovića, ali onda se umešao sudija Krejg Tompson iz Škotske i vratio Turke u igru. Jedan od heroja te utakmice, ali i celog kvalifikacionog ciklusa, Miloš Bogunović prisetio se, zajedno sa nama, te tužne beogradske večeri.

1588_milos-bogunovic01-reuter-marko-djurica_f

“Uh…Ko bi rekao da je prošlo već sedam godina. Sećam se te utakmice kao da je bila juče. Imali smo ispred sebe Fenerbahče, tim sa velikim fudbalskim imenima i budžetom o kome naši klubovi mogu da sanjaju. Kada smo izlazili iz tunela i kada je ceo stadion zagrmeo, pomislio sam u sebi sad ili nikad. Rastrčali smo se po terenu, ređale su se šanse, a onda gol Pauna za 1:0. Igrači Fenerbahčea nisu znali šta ih je snašlo. Nismo tu stali. Krenuli smo još jače i onda sam ja postigao gol za 2:0. Pomislio sam u tom trenutku da ništa ne može da nam se ispreči na putu do Lige Šampiona, ali sam se prevario. Sudijska trojka je uzela stvar u svoje ruke! Prvo poništen moj gol za 3:0, a onda više nego diskutabilan penal Sikimića nad Gokhanom u samom finišu prvog poluvremena i na početku drugog gol iz ofsajda za 2:2, koji nas je potpuno dotukao. Otišli smo u Istanbul da damo sve od sebe i da pokušamo da napravimo čudo, ali nas je i tamo sačekao sudija (Manuel Mehuto Gonzales) koji je nekim svojim odlukama direktno uticao na rezultat i poništio nam još jedan regularan gol. Bilo nam je jasno da će san o LŠ ostati nedosanjan” – istakao je Bogunović.

Heroj dvomeča sa Fenerbahčeom, i strelac gola u Bakuu protiv Intera u 2. kolu kvalifikacija i dalje ne može da prežali propuštenu priliku te sezone.

“Ostaje žal što to nije imalo puno veze sa fudbalom jer smo dokazali na terenu da Fenerbahče nije bio bolji tim od nas ali sudije su odlučile drugačije. Ostaje veliki žal što fenomenalnu igru iz tog dvomeča nismo krunisali prolazom u Ligu Šampiona, ali nam se sve to vratilo 2010-e protiv Anderlehta i čuvene penal serije.”

Te sezone Bogunović je imao čast da igra u timu i sa selektorom “Zlatnih orlića”, Veljkom Paunovićem, i da se iz prve ruke uveri u Paunove ljudske i fudbalske kvalitete.

“O Paunu ne treba trošiti puno reči kada je u pitanju njegovo fudbalsko znanje. Njegova karijera govori sama za sebe. Ali ono što je napravio sa reprezentacijom je pokazatelj da će biti i veliki trener. Jako mi je drago zbog njega jer se radi o jednom skromnom i poštenom čoveku koji je zbog svojih ljudskih osobina zaslužio ovakav uspeh i siguran sam da će ih imati još puno. Drago mi je da sam imao čast i privilegiju da igram sa njim.”

Prošlu sezonu Miloš je proveo u Donjem Sremu, ali on i njegovi saigrači nisu uspeli da spasu klub ispadanja u niži rang. Jedna od ključnih utakmica bila je gostovanje Spartaku 3:2 (0:1), koja spada u jednu od sedam sumnjivih utakmica koje se nalaze pod istragom policije.

“Kada je Donji Srem u pitanju, moram da kažem da su se od prvog kola dešavale neke čudne stvari i neke sudijske odluke koje su bile i više nego diskutabilne. Sve je kulminiralo utakmicom u Subotici koja je zahvaljujući sudijama postala fudbalski cirkus i nažalost direktno odlučila da Donji Srem ispadne u niži rang.”

Sama činjenica da se utakmica u Subotici nalazi pod istragom policije zbog sumnji da je nameštena kod Miloša ne uliva previše nade i ne budi očekivanja da će nepravda naneta njegovom sada već bivšem klubu biti ispravljena. 

“Što se spornih utakmica tiče, iskreno mislim da od toga neće biti ništa jer su takve stvari jako teško dokazive. Mada bih ja lično voleo da se tome stane na put zbog fudbala u Srbiji, jer je očigledno da te stvari postoje, možda ne u tolikoj meri koliko narod misli ali sigurno da postoje i to nije slučaj samo kod nas. Takvih stvari ima generalno u fudbalu.”

I za kraj našeg razgovora pitali smo Miloša kakvi su mu dalji planovi u karijeri, s obzirom da je nakon neuspešne epizode u Pećincima, sada slobodan igrač.

“Što se moje karijere tiče ,trenutno sam u potrazi za ino-angažmanom i nadam se da će biti rešeno i to pitanje u narednih par dana.” – istakao je Bogunović za kraj našeg razgovora i poželeo svom Partizanu i svojim Grobarima da prođu u grupnu fazu Lige Šampiona, jer prema njegovim rečima imaju pravu priliku za to.

Komentari