Darko Lovrić – divim se navijačima Slobode

Navijači i fudbalska javnost oduvek su cenili beskompromisne i borbene fudbalere. Jedan od takvih u ekipi Slobode Point je Darko Lovrić (33), dobro poznato fudbalsko ime koji je svoju karijeru započeo u rodnom Šidu u dresu lokalnog Radničkog, odakle ga fudbalski put vodi u Vojvodinu, najbolji tim naše severne pokrajine. Sa 19 godina nije dobio pravu šansu , pa je put afirmacije morao tražiti kroz Zvezderu, Železnik, Bežaniju, Voždovac i Radnički sa Novog Beograda. Dobre igre nisu ostale nezapažene i pouzdani štoper se 2008. godine vratio u Vojvodinu i postaje deo tima koji je u sezoni 2008/09 osvojio drugo mesto i tako posle dužeg perioda razdvojio Partizan i Crvenu Zvezdu na čelnim pozicijama u srpskom fudbalu. Nije ni čudo imajući u obzir to da su tadašnju ekipu činili Lazetić, Kizito, Mrđa, Tadić, Vulićević, Medojević, Mario Đurovski, Veseljko Trivunović

– Bila je to jedna odlična generacije i mislim da je to bio najuspešniji period moje karijere. Navijači su nas obožavali, pobeđivali smo i večite rivale, a mnogi od ovih momaka postali su deo reprezentacije i ostvarili dobre angažmane u inostranstvu. Nakon toga odlazim u Jermeniju u ekipu Banantsa, sa kojom sam igrao i finale naciuonalnog kupa, koje smo izgubili od Pjunika. Na poziv izraelskog prvoligaša Hapoel Aškelona selim se u gradić koji je na 50 km od Tel Aviva i tu postajem standardan u timu koji se ustalio u njihovoj ligi, koja je iz godine u godinu sve kvalitetnija – kaže Lovrić

Prošle godine obukao si dres Slobode Point, kakvi su utisci jednogodišnjeg boravka u ovom gradu i klubu ?

– Više nego pozitivni, klub je odlično organizovan i drago je da sam postao deo jedne Slobodine porodice, upoznao sjajne saigrače i ljude iz uprave kluba. Potpuno sam posvećen fudbalu, i pored toga što je prvenstvena pauza svaki dan treniram, želim da predstojeće pripreme dočekam potpuno spreman.

Ono što najviše zanima navijače Slobode je to da li će Darka Lovrića i sledeće godine gledati u crveno – crnom dresu ?

– Istekao mi je ugovor sa klubom, ali postoje veliki izgledi da i dalje ostanem u Slobodi. Za sada imam pozive od strane nekoliko izraelskih klubova, a ako se transfer ne realizuje, prednost u pregovorima imaće Sloboda, sa upravom kluba ću prvo pregovarati. Zaslužili su to jer su me svi u Užicu odlično prihvatili, od uprave do navijača. S druge strane moram da razmišljam i o porodici, imam 33 godine i bilo bi lepo da još par godina odigram van granica zemlje.

Odličnim partijama ove sezone „kupio“ si fudbalsku javnost i navijače Slobode ?

– Zavoleo sam Slobodu, ljude u klubu i oko njega, sa čelnim ljudima kluba imao sam fantastičan odnos, a navijačima se divim na odnosu prema Slobodi, neobično je videti sa kojom ljubavlju vole svoj klub i prate nas i u pobedama i u porazima. Drago mi je da su ljudi prepoznali moju želju da ostavim dobar utisak u Slobodi, kada nešto radim, radim to sa srcem i uvek maksimalno dajem sve od sebe. Iza mene je dobra sezona, zadovoljan sam i rezultatima kluba, podatak da u drugom delu sezone nismo izgubili od Vojvodine, Partizana i Zvezde govori u prilog tome.

Koliki je Darko Lovrić profesionalac govori podatak da smo ovaj razgovor obavili u toku njegove pripreme za trening u rodnom Šidu. Mnogi srpski fudbaleri odmor koriste za egzotična putovanja i provod, a pouzdani štoper vredno radi na sebi i želi da u novu sezonu uđe potpuno spreman. Dileme nema – navijači Slobode i uprava kluba žele ovog fudbalera i naredne sezone u crveno – crnom dresu.
Najveću snagu u karijeru daju mu supruga Borislava, ćerkica Tea i sin Petar, a srećni par u januaru očekuje još jednu prinovu. Darko Lovrić – veliki profesionalac i još veći čovek.

Komentari