INTERVJU, Andrija Bojić – Jedan od najperspektivnijih krilnih igrača Srbije

Od ovog momka se mnogo više očekivalo nakon što je ponovo došao u Megu iz OKK Beograda, i opravdao je sve oči uprte u njegovu igru onda kada je bilo najteže za njegovu ekipu. Mada je Partizan slavio u Pioniru na povratku Saše Pavlovića, najbolji pojedinac na parketu te večeri bio je Andrija Bojić koji je bio i MVP tog kola ABA lige i još jedan krilni igrač na kojeg će srpska košarka moći da računa. Pročitajte šta je sve rekao ovaj mladi košarkaš u razgovoru za naš portal.

utakmica-rs-andrija-bojic3

Ponikao si u Megi i nakon pozajmice u OKK Beogradu se izborio za veoma dobru minutažu. Kako je tekla tvoja dosadašnja karijera?

Počeo sam da treniram košarku u Alimenti Basketu 2003. godine, tamo sam bio šest godina. Onda sam 2008. došao u Megu kod čuvenog Žarka Vučurovića i tu proveo dve godina, da bi nakon toga prešao u prvi tim. Već sledeće godine sam izborio minutažu u prvoj ekipi Mege koju je trenirao Vukoičića . To su bile odlične dve sezone, u međuvremenu je došao trener Milojević, tada sam u paru sa Bobijem Marjanovićem odigrao jednu sezonu u KLS što mi je mnogo značilo. Poslat sam na pozajmicu u OKK koju sam veoma dobro iskoristio, imao sam sreću što su mi Jerković i Đurović bili treneri tamo. Vratio sam se u Megu i nastavio da odlično radim sa trenerom Milojevićem.

Koji su krajnji dometi Mege ove godine? Trenutno imate skor 7-8 nakon pobede nad Levskim.

Pre svega, Mega Leks ima jedan mlad i izuzetno talentovan tim, kao što je po mom mišljenju i Dejan Milojević mlad i talentovan strateg. Samim tim imamo čemu da se nadamo, 7-8 je skor i bio bi puno bolji da smo izbegli par kikseva protiv Solnoka i Levskog u Bugarskoj, ali za sada ide stvarno dobro i verujem da će forma tek rasti u 2015. godini. Napomenuo bih da nas sutra očekuje izuzetno teško gostovanje u Zagrebu, imamo par promena u timu u vidu odlaska Marelje u Ostende i dolaska Muslija, nadam se da će se dobro uklopiti i verujem da je jedan od recepata da ostane onako dobra atmosfera u klubu i da će u nastavku biti još bolje.

Sa kojim od saigrača se najbolje slažeš i ko je zaslužan za podizanje atmosfere u vašoj svlačionici?

Kao što sam već istakao atmosfera u klubu je veoma dobra, to je po mom mišljenju ključ uspeha. Izuzetni smo prijatelji, znamo se dugo, neke poznajem čak i po 10 godina, kao što je recimo Nemanja Krstić. Dobar sam sa Zagorcem, Jaramazom, Jokićem, Mareljom koji je otišao… Ne bih da sada izostavim nekoga, svi smo kao jedna porodica zbog čega mi je veoma drago, tako je bilo i prošle godine, i pre dve i nikakvih negativnih stvari u Megi nisam doživeo.

utakmica-rs-andrija-bojic2

Koga očekuješ pored ABA ligaša u Superligi?

Ove godine baš pratim KLS, igrao sam je prošle godine i poznajem odlično svaki tim. Izdvojio bih FMP, Konstantin i Vojvodinu kao sigurne učesnike Superlige, a voleo bih da četvrtu poziciju izbori moj bivši tim – OKK Beograd. Stvarno sam vezan za njih, pratim njihove rezultate i nadam se da će oni proći, očekujem ih u aprilu.

Srbija trenutno raspolaže sa odličnim krilnim centrima, da li se uskoro vidiš u nacionalnom timu?

Tako je, Jugoslavija i Srbija su uvek imale dobre visoke igrače, krilne centre i centre. To nije ništa čudno, ta pozicija je po meni vrlo zahtevna ali je i konkurencija ozbiljna za poziv selektora. Ono što je do mene jeste da vredno radim i treniram, ne opterećujem se mnogo oko toga, moje je da treniram i slušam ono što mi iskusniji govore i da se nadam nacionalnom dresu.

Koliko ti je značila titula najkorisnijeg igrača kola kada si umalo doneo pobedu Megi protiv Partizana?

Da ne preteram, ali sam sa Partizanom igrao sigurno dvadesetak puta, uključujući i sve prijateljske utakmice, i veoma mi je prijatno kada igram protiv njih. Što se konkretno tog meča tiče, malo nam je falilo da pobedimo uprkos fenomenalnoj atmosferi u Pioniru. Odigrao sam dobro tada, značilo mi je to priznanje ali mi je još bitnije što sam i u daljem toku lige nastavio u istom ritmu. Već sam pomenuo da se osećam odlično kada igram protiv Partizana imajući u vidu da je to naš najtrofejniji klub, a i moj otac je igrao u Partizanu pre oko 30 godina tako da mi je to još jedan dodatni motiv.

NBA ili Evroliga?

Više pratim Evroligu, zaista mi je bolja košarka u Evropi i iskreno nisam neko ko bi se po svaku cenu borio za NBA. Takođe više volim da gledam Evroligu od NBA, ali i NBA može, ne bih se žalio (smeh).

Gde se vidiš za godinu dana, šta očekuješ od košarkaške budućnosti?

Na meni je da radim i postarem se da ovu sezonu završimo što bolje, videćemo šta će biti nakon toga, a i ne pitam se samo ja što se moje budućnosti u Megi tiče. Trebalo bi da ostanem u klubu još jednu godinu.

Koja je tvoja raznična poruka za čitaoce Utakmice?

Pre svega bih želeo da pozdravim sve čitaoce, poruka je da zdravlje treba da bude na prvom mestu, pogotovo nama sportistima. Takođe bih poželeo srećne novogodišnje i božićne praznike.

utakmica-rs-andrija-bojic1

Komentari