INTERVJU, Miljan Mrdaković – singapurska gol mašina

Za svoje 32 godine i 13 godina profesionalnog fudbala, ovaj napadač je promenio čak 16 klubova, ali nije bio samo epizodista već je u svakoj sredini ostavio svoj trag, postizao golove i doprineo da ga navijači širom planete vole, kao i da znaju za njega. Pošto je već navikao na golove navijače Tampines Roversa, na skoro svakom meču singapurske lige koji igra njegov klub, u publici se mogu videti transparent: “Trebaju vam golovi? Zovite Miljana”. Belgijska, austrijska, ukrajinska, izraelska, grčka… su samo neke od liga u kojima je Miljan Mrdaković igrao i bio zapažen na listama strelaca, danas je u Tampines Roversu u Singapuru, a u ostalom delu teksta možete pročitati priču ovog veoma iskusnog Nišlije.

Ponikao si u Partizanu, da li ti je žao što nikada nisi zaigrao za prvi tim?

Igrao sam u mlađim kategorijama Partizana i put me je odveo preko granice kao vrlo mladog, nikada se ne okrećem iza sebe tako da ni za čim ne žalim u životu i karijeri.

Jedan si od srpskih fudbalera koji je igrao u najviše različitih liga, koja će ti ostati u sećanju kao najbolja što se kvaliteta igre tiče, koja po najboljoj infrastrukturi, a koja po navijačima?

Po kvalitetu je portugalska najjača liga, po infrastrukturi Kina, a po navijačima Grčka i Srbija.

Po čemu ćeš pamtiti omladinsku školu Anderlehta, kao i prvu profesionalnu sezonu za taj klub?

Najviše vremena sam proveo u Anderlehtu tako da me najlepše uspomene vežu za moj prvi klub u profesionalnoj karijeri.

Nakon 1998. kada si otišao iz Srbije, vratio si se 2002. i zablistao u dresu OFK Beograda. Da li misliš da bi tvoja karijera bila ispunjena sa još više golova das u duže igrao na domaćim terenima?

Za OFK- u me vežu prelepe uspomene kako na ličnom tako i ekipnom planu, šteta je možda što duže nisam igrao u Srbiji kako bi me domaća javnost bolje upoznala.

Da li stižeš da ispratiš JSL?

Pratim domaće prvenstvo non stop, uvek znam šta se dešava.

Bio si prvi izbor tadašnjeg olimpijskog selektora za igranje na Olimpijadi u Kini što se igrača starijih od 23 godine tiče, koliko ti je značilo takvo iskustvo?

Najveće sportsko takmičenje na kojem sam učestvovao, a ujedno i najveće za sve ostale sportiste, šta više reći o tome.

Da li žališ zbog toga što nisi još uvek debitovao za seniorsku selekciju Srbije, mada javnost ceni da si više puta zaslužio poziv u nedostatku adekvatnih napadača?

Bio sam najbliži debiju za A reprezentaciju kada je selektor bio Pižon, tada sam bio na pripremama za turneju po Koreji i Australiji ali sam se nažalost povredio.

Ovu sezonu si završio pogotkom protiv ekipe Brunei, da li si zadovoljan celokupnom sezonom i plasmanom Tampines Roversa u ligi Singapura?

Protekla sezona je vrlo uspešna za mene jer sam na 35 utakmica postigao ukupno 25 golova.

Ovo ti nije prvi put da igraš van Evrope, kako si se uklopio u Tampines, i da li si generalno imao problema da se uklopiš u novu sredinu, pogotovo kada su u pitanju bili Jiangsu i Šandong?

Od malena sam navikao da menjam klubove i sredine, tako da mi nikada nije bio problem prilagođavanje, čak ni na druge kontinente.

Nakon povratka u Evropu i dobrih igara za Enosis i Veriju na Kipru i u Grčkoj, nije se očekivalo da ćeš ponovo napustiti Stari kontinent, da li imaš želju da se vratiš ponovo, možda i u srpski fudbal?

Uvek je otvoren moj povratak u naš fudbal, nikada se ne zna…

Znam da je vrlo teško odlučiti, ali da li bi mogao da nam kažeš koja je po tebi tvoja najbolja sezona?

Najbolja moja sezona u karijeri je definitivno kada sam bio Zlatna kopačka Kipra sa postignutim 21 golom u prvenstvu i još pet u kupu, igrajuci za Apolon iz Limasola.

Da li bi imao novogodišnju poruku za čitaoce Utakmice?

Vašim čitaocima bih poželeo puno sreće i zdravlja u novoj 2015. godini, takođe bih im poručio da budu uvek pozitivni i da će im se tako i vratiti.

Tim Sveta Miljana Mrdakovića: Golman: Đanluiđi BUFON, odbrana: Aleksandar KOLAROV, Branislav IVANOVIĆ, Žerard PIKE, Džon TERI, sredina: Andres INIJESTA, Nemanja MATIĆ, Dušan TADIĆ, Anhel DI MARIJA, napad: Kristijano RONALDO, Lionel MESI.

Tim saigrača Miljana Mrdakovića: Golman: NILSON (Gimaraeš), odbrana: Branislav IVANOVIĆ (OFK Beograd), Tim DE KLER (AEK), Marko BAŠA (OFK Beograd), Oleksandr KUČER (Metalist), sredina: Gabi MUDINGAJ (Gent), Avi NIMNI (Makabi Tel aviv), ALAN (Gimaraeš), napad: Marko DEVIĆ (Metalist),Mustafa BANGURA (Apolon), Nenad JESTROVIĆ (Anderleht).

Komentari