Ivan Marković: “Očekujem titulu nakon oporavka”

Portal Utakmica je napravio još jednu veoma lepu prazničnu priču, koja nam ovoga puta stiže iz komšiluka, Bugarske. Glavni lik jeste Ivan Marković, član prvoplasirane CSKA Sofije koji je u svojim bogatim omladinskim danima nastupao i za Partizan i Crvenu zvezdu, kao i za holandski Venlo, da bi pre godinu dana pojačao CSKA. Dobio je šansu u drugom delu prošle sezone, ali je doživeo nezgodnu povredu koja ga je odvojila od terena na šest meseci. Pročitajte šta je Ivan rekao za naš portal.

CSKA Sofija je trenutno prva ekipa bugarskog šampionata, da li misliš da ćete uspeti da zadržite prvu pozcijiu do kraja imajući u vidu da ste protekle godine bili vicešampioni?

Za sada dobro stojimo na tabeli držimo prvo mesto iako nam je Ludogorec za petama. Biće teško zadržati prvo mesto, ali mislim da će međusobni susret odlučiti ko će biti šampion.

Nakon prošle sezone u kojoj si nastupao u čak 10 navrata kao jedan od najmlađih prvotimaca, ove godine si se malerozno povredio i proustio prvi deo šampionata. Kakav odnos imaš sa strategom ekipe, Mladenovim?

Sa trenerom imam odličan odnos, pružio mi je šansu u teškom trenutku, važnim utakmicama, verovao je u mene i ja sam tu priliku iskoristio. Mislim da je odličan trener i da ću uz njega puno napredovati. Povreda je normalna stvar za sportistu, skoro sam oporavljen i nadam se da će sve biti kao ranije, ako ne i bolje.

Imao si bogatu omladinsku karijeru, pored Zemuna i Večitih iz Beograda, igrao si za holandski Venlo. U kojoj meri ti znači iskustvo iz Holandije i da li bi se vratio u srpski fudbal ukoliko bi dobio adekvatan poziv?

U velikoj meri mi znači, dosta je drugačije nego kod nas, ozbiljnije. Ljudi su posvećeniji i u takvoj sam okolini i ja brzo sazreo i uklopio se. U ovom momentu se ne bih vratio, a za budućnost se nikad ne zna.

Po čemu ćeš pamtiti epizodu u Koroni?

Po velikom iskustvu i prelasku iz omladinaca u profesionalni fudbal. Napredak u svakom slučaju.

O tebi se govori da si jedan od retkih talenata koji nije nastupao u JLS, da li iz ove perspektive misliš da ti je to greška ili ne?

Ne mislim, našao sam sebe na drugom mestu. Ali i dalje mi je san ostao da zaigram za prvi tim Partizana.

Kada se očekuje tvoj povratak na teren i kako napreduje oporavak?

Od januara se priključujem ekipi, krećem na pripreme i krajem februara bi trebalo da budem spreman za plejof. Za sada je odlično.

Kada si pre godinu dana pojačao tim iz Sofije, dobio si valjanu šansu, da li očekuješ da će ti biti ukazana i nakon šestomesečne pauze i šta očekuješ od drugog dela sezone?

To se nikada ne zna, zavisi od mene, koliko se brzo vratim u formu. Znaju koliko mogu i kakav sam, dalje je na meni. Očekujem titulu.

Imaš ugovor na još godinu i po dana, gde se vidiš nakon tog perioda?

Za sada sam imao ponude od par klubova iz Italije i tamo vidim sebe u budućnosti, ako sve bude po planu.

Kakva je atmosfera u svlačionici CSKA i ko je u timu zadužen za dobro raspoloženje?

Kada pobeđuješ atmosfera mora da bude na visokom nivou, svi dobro funkcionišemo, uvek je zabava pre i posle treninga. Svi se trude da bude odlično.

Da li se družiš sa igračima sa ovih prostora, Nemanjom Milisavljevićem, Tonćijem Kukočem i Marinom Oršulićem?

Sa Nemanjom sam najbolji, a Toni i Oršulić su došli kad sam se povredio pa nisam imao prilike baš puno vremena da provedem sa njima.

Koja bi bila tvoja poruka za čitaoce Utakmice?

Kao prvo da pročitaju ovo (smeh), da prate fudbal i uživaju u njemu koliko i ja uživam.

Komentari