Luka Anđušić u Americi!

Još jedan član reprezentacije koja je u Pragu osvojila srebro, nakon Stefana Pota, je pronašao novu sredinu. U pitanju je Luka Anđušić, on će naredne sezone nastupati za West Oaks iz Orlanda.

Kako si se odlučio za Ameriku i šta je bilo presudno da karijeru ne nastaviš u domovini?
– “Pre svega, jako sma srećen i uzbuđen zbog odlaska… Svako ima svoj put, pa tako i ja, u dogovoru sa porodicom sam doneo odluku da je ovo najbolja opcija za mene! Mislim da SAD pružaju veoma dobre, mnogo bolje, uslove za razvoj mladih igraca, nego na ovim prostorima. To je glavni razlog zbog kojeg sam se odlučio na ovaj potez!”

Zašto baš “West Oaks”?
– “Trener sa “West Oaks” akademije, Šon Vajzmen, je pokazao veliko interesovanje za mene, kada sam to čuo, nisam imao vise dilema oko svog odlaska! Košarka je za mene na prvom mestu, ali ću tamo dobiti mogućnost da se razvijam i u akademskom smislu, što je podjednako bitno!

Kakvi su uslovi za tvoj napredak u Orlandu?
– “Što se tiče samog boravka tamo, ova godina na “West Oaks” akademiji će biti priprema za koledž, jer je dobjanje sportske stipendije i upisivanje dobrog univerziteta naredne godine za mene glavni cilj! Detalje ću znati tek kada stignem u Orlando! Zahvalio bi se agenciji “Pro futuro” koja mi je obezbedila sve što je neophodno za nastavak mog razvoja u Americi!”

Ovaj mladi bek će tako stati uz rame sa najboljim mladim košarkašima SAD. Nesumnjivo će puno napredovati uz iskusnog trenera Šona Vajzmena, specijaliste za rad sa mladim sportistima širom sveta!

Pisao: Petar Lazić.

Komentari