Milan Bojović: “Nadam se da će me sudbina odvesti u Ligu šampiona”

U razgovoru pre skoro tačno godinu dana sa ovim momkom smo dobili priču o zanimljivim iskustvima iz grčkog fudbala, kao i mnogih razloga zbog kojih je Milan Bojović napustio srpski fudbal. Nakon godinu dana, ponovo smo porazgovarali sa Milanom koji nam ovoga puta donosi priču iz Izraela u kojem nastupa za Bnei Sakhnin u tamošnjem prvenstvu. U intervjuu pročitajte nova iskustva ovog napadača koji je ponikao u Partizanu, a u karijeri igrao za mnoge Superligaše i grčki Panetolikos.

Pre skoro godinu dana su naši čitaoci imali priliku da pročitaju intervju sa tobom, tada si nastupao za Panetolikos. Šta se izdešavalo u međuvremenu?

Istekao mi je ugovor u Panetolikosu i s’ obzirom da je klupski budzet smanjen 30 procenata promenio sam sredinu i prihvatio ponudu iz Izraela, Hapoel Bnei Sakhnina.

Da li si već uvideo razlike između grčkog i izraelskog šampionata?

Velika je razlika. U Grčkoj je fudbal dosta defanzivniji, sve se bazira na taktici, a u Izraelu je otvoren fudbal sa dosta golova, ali mislim da je grčka liga malo kvalitetnija.

U kojoj meri ti je teško palo to što ove sezone igraš drugačiji format, odnosno ni ove zime nećeš pauzu provesti kod kuće, u Lučanima?

Nije mi teško palo jer smo i u Grčkoj tokom zime igrali, tako da je ovo već treća zima kako nemam pauzu i navikao sam se. Odrade se jedne letnje pripreme i igra se tokom cele godine. Meni to više odgovara.

Postigao si pogodak u nadoknadi protiv Makabija za vrlo važan bod pre nedelju dana, tako da je tvoja ekipa sada samo tri boda ispod plejofa. Koji su vaši krajnji dometi ove sezone?

Da, postigao sam taj gol u 91. minutu, na moju sreću i žalost naših zemljaka, Aleksandra Stanojevica i Vladimira Stojkovića. Veoma važan bod u borbi za plejof. Naš cilj je plejof na kraju i videćemo dokle ćemo dogurati

Kako radiš sa trenerom Elijem Koenom i kakva je atmosfera u timu?

Jako je dobar strateg, dosta dobro se trenira i trener je koji ima fudbalsku viziju. Mislim da ćemo sa njim daleko dogurati. Atmosfera je odlična posebno u poslednjih mesec dana, gde igramo u odličnoj formi.

Sa kim provodiš najviše vremena iz ekipe, imajući u vidu da se u timu nalaze još dva igrača koji dolaze sa prostora bivše Jugoslavije?

Igor Jovanović, Hrvat, i Miha Mevlja, Slovenac, su mi najbolji prijatelji i sa njima provodim najviše slobodnog vremena. Govorimo isti jezik i sličnog smo mentaliteta. Naravno i sa ostalim saigračima idemo na večere i kafe posle treninga, ali sa zemljacima se najbolje sporazumevam.

Pre godinu dana si nam rekao da ti je san Liga šampiona, koja su ti danas očekivanja od budućnosti i gde se vidiš kroz par godina?

I dalje mi je san Liga šampiona, život je nepredvidiv. Nisam ni sanjao da ću ove godine igrati u Izraelu tako da ko zna na koju stranu će me život odvesti.

Koja bi bila tvoja novogodišnja poruka ovoga puta?

Naravno kao i uvek pre svega zelim vasim citaocima puno zdravlja, da ostavre svoje zelje i planove i da nastave da prate i citaju vas sajt kao do sada.

Tim saigrača Milana Bojovića: Golman: Milan LUKAČ, odbrana: GALONemanja TUBIĆJorgos KUSASIgor JOVANOVIĆ, sredina: Mirnes ŠišićAnri KAMARALukas FAVALISlobodan MEDOJEVIĆŽunior DA SILVAOumaru ABUBAKAR.

Tim Sveta Milana Bojovića: Golman: Tibo KURTOA, odbrana: Branislav IVANOVIĆMARSELOSerhio RAMOSMats HUMELSAndres INIJESTALuka MODRIĆAnhel DI MARIJA, napad: Lionel MESIKristijano RONALDOZlatan IBRAHIMOVIĆ.

Komentari