Milan Đurić – Ponosim se osvajanjem kupa

Milan Đurić se početkom prošle sezone obreo u plavom dresu Jagodine i ubrzo počeo da pokazuje svoje veštine. Već godinu i po uspešno spaja svoje saigrače sa golom, a njemu je pripala i čast da ambiciozni tim iz Pomoravlja “spoji” sa prvim trofejom u istoriji – on je sa bele tačke pogodio mrežu Vojvodine u finalu Kupa i počeo da puni trofejnu salu Jagodine.

Solidan učinak za momka koji je u srpskom fudbalu do nedavno bio potpuni anonimus.

– Budući da sam iz Rakovice, loptanjem sam počeo da se bavim u dresu, sada na žalost ugašenog kluba “21 maj”. Pošto je istoimena fabrika odavno propala, ista je sudbina zadesila klub, tako da sam ja, kao i skoro svi moji tadašnji saigrači prešli u beogradski Poštar. Nakon toga sam igrao za Beograd sa Karaburme, odakle sam otišao u inostranstvo – počeo je Đurić svoj razgovor za “Utakmica.rs”

Nakon nižih rangova u Beogradu, visoki vezista je zaigrao u skopskom Metalurgu,  klubu koji je šest meseci ranije ušao u najjači rang u Makedoniji.

– Nije mi mnogo trebalo da se adaptiram na makedonski fudbal, odlično mi je išlo, osvojili smo i državni kup, klub je ostvario i prvi izlazak u Evropu a ja sam proglašen za najboljeg stranca 2010. godine. Pamtiću taj period kao najlepše dve i po godine u karijeri. U Jagodini sam takođe zadovoljan.

Usledila je manje uspešna epizoda u Poljskoj.

– Imao sam uveravanja menadžera da će mi tamo biti još bolje, budući da me je odveo iz treće srpske u prvu makedonsku ligu, imao sam razloga da mu verujem. Na moju žalost, odlazak u Poljsku ispostavio se kao promašaj, u fudbalskom ali i finansijskom smislu, tamo sam se zadržao svega šest meseci. Nakon toga, da mi ne propadne polusezona odlučio sam da igram za Radnik iz Bijeljine – Prva liga Republike Srpske (2. liga BiH). Klub je imao odlične rezultate, plasirali smo se u Premijer ligu, ja sam postigao 7, 8 golova i isto toliko asistencija, proglašen sam za najboljeg igrača u RS i mogao sam da vagam ponude.

Usledio je prelazak u Jagodinu.

– Zvali su me klubovi iz BiH, kao i subotički Spartak, presudila je sugestija mog trenera u Radniku, Darka Nestorovića da mi je Jagodina najbolja solucija. Ispostavilo se da mi je dao pravi savet. U vrhu smo tabele, osvojili smo kup, izašli u Evropu…

Pamti se pogodak u finalu kupa

– Presrećan sam što je baš meni pripala ta čast da golom donesem istorijski trofej Jagodincima. Ponosan sam zbog toga, ušli smo u klupsku istoriju. 

 

Ova sezona liči na prethodnu

– Imamo odličan sastav, pomenuću samo naš vezni red, igrači poput Cvetkovića, Damnjanovića, Arsenijevića, Lepovića…imaju ogromno iskustvo. U napadu je sve bolji mladi Pešić, meni najviše odgovara pozicija iza napadača, dakle “desetka” i mislim da smo kadri da ponovimo rezutate slične prošlogodišnjim, ako pobedimo u poslednjem kolu ove jeseni, ponovo nam se smeši treća pozicija.

Novi trener – stare ambicije

– Želimo da zadržimo visok plasman i ako je moguće ponovimo uspeh iz kupa. Letos ne na našu klupu došao Mladen Dodić, baš kao i prethodnik Simo Krunić je jedan od najperspektivnijih domaćih stručnjaka. Simo me je zadužio za prekide, a kod Mladena imam veliku slobodu u igri, nadam se da to i opravdavam. Radi se o stručnjaku koji ume da “oseti” igrača i to ga čini posebno dobrim.

Na ličnom planu?

– U Srbiji može solidno da se živi od fudbala, ali treba misliti i na budućnost. U pravim sam godinama (26) da to i ostvarim. Voleo bih da mojim novim angažmanom budu jednako zadovoljni i u upravi kluba. Pre svega, želim da, kao i do sada svojim preciznim šutevima i gol pasovima klubu pomognem u ostvarivanju zacrtanog, a nakon toga pronađem adekvatan angažman u inostranstvu.

Komentari