Milan Mitrović: “Dobro smo počeli, a igraćemo još bolje”

Nakon sedam godina fudbala u srpskoj prestonici, Milan Mitrović je iz Rada protekle sezone u Mersin prešao kao momak koji mora dosta da se dokazuje u dresu turskog prvoligaša kako bi došao do prvog tima – sada je jedan od najstandardnijih u timu Rize Čalimbaja. Mersinu za sada ide veoma dobro, trenutno se nalaze na šestoj poziciji iako su imali još bolji plasman početkom sezone. Za naš portal govori još jedan bivši fudbaler Rada koji je “procvetao” u inostranom fudbalu, Milan Mitrović.

Posle dve godine u Radu, pojačao si Mersin. Da li je razlika u kvalitetu fudbala i infrastrukturi primetna?

Sigurno da je velika razlika, ima dobrih igrača, klubovi daju dosta novca i dovode strance koji prave razliku. Veoma vole i ulažu u fudbal, stadionu su puni za razliku od naših, pa je samim tim i lepše igrati. Svi stadioni su generalno novi.

Usled velikih bogatstva vlasnika klubova lige u kojoj nastupaš, sve je više poznatih fudbalera u Turskoj, kojeg špica ti je bilo najteže da sačuvaš?

Poslednjih godina turska liga je postala interesantna mnogim igračima i puno njih je igralo i igra danas u Turskoj. čuvao sam Almeidu, Dirka Kajta, Drogbu, Teofanisa Gekasa, Buraka Jilmaza, Demba Bu… Stvarno sve su to vrhunski igrači, tako da je nemoguće izdvojiti nekoga posebno.

Trenutno imate tri boda manje od četvrtoplasiranog Bašakšehira i nalazite se na šestoj poziciji, koje su ambicije kluba i da li je jedan od ciljeva plasma u evropska takmičenja?

Ima još dosta utakmica do kraju sezone, dobro smo počeli sezonu za jednu ekipu koja ima puno novih igrača. Sigurno da su ambicije kluba da pokušamo da budemo u prvih pet ekipa, biće teško jer zaista ima dosta dobrih ekipa, ali ako uspemo biće to veoma veliki uspeh.

Mersin uglavnom čine turski i brazilski fudbaleri, sa kime provodiš najviše vremena i kakva je atmosfera u svlačionici?

Na početku sezone nam je došao iz Verone Nikolaj Mihajlov, golman bugarske reprezentacije, tako da sa njim provodim najviše vremene. I sa ostalim igračima se slažem odlično, stvarno je dobra atmosfera u svlačionici, što pokazuju i rezultati.

Da li si u dobrim odnosima sa trenerom Rizom Čalimbajem?

Prvi put radim sa Rizom, on je odličan trener i velika legenda ovde u Turskoj. Dosta sam naučio i učim svakog dana od njega.

Šta je iz tvoje perspektive uzrok toga što si jedan od standardnijih u ekipi?

Ja sam u Mersinu evo već drugu godinu, za to vreme odigrao sam skoro sve utakmice. Svaki trening, svaku utakmicu, odradim maksimalno i mislim da je to jedini recept.

Da li pratiš partije Rada u JSL i po čemu ćeš pamtiti 100 mečeva odigranih u dresu Zemuna?

Naravno da pratim, u Radu sam proveo dve prelepe godine i svako slobodno vreme iskoristim da pogledam Radove utakmice. Što se tiče Zemuna, ja sam u tom klubu bio od svoje 14. godine, mnogo lepih trenutaka sam proveo u Zemunu i pamtiću ga po neverovatnim navijačima, kao i ulasku u finale kupa.

Gde bi voleo da nastaviš karijeru i kakva je tvoja budućnost u Mersinu?

Za sada sam ovde, veže me ugovor za Mersin još godinu i po dana, a kasnije, naravno da bih voleo da nastavim karijeru u nekom od vodećih timova turskog šampionata.

Kako bi prokomentarisao loše partije nacionalnog tima i da li imaš ambicije da zaigraš u istom?

Pratim igre nacionalnog tima i ubeđen sam da bolji dani dolaze za našu reprezentaciju. Naravno da bih voleo, san svakog igrača je da zaigra za reprezentaciju, videćemo, radiću naporno kako bi zaslužio poziv.

Da li si naišao na neku provokaciju nakon događaja vezanih za ubistvo srpskog navijača u Turskoj i kakvi su zapravo navijači tvog tima?

Nisam stvarno ni u jednom trenutku osetio nikakvu nelagodnost ili provokaciju, čak sam jedan od omiljenih navijačima ovde u Mersinu.

Koji su tvoji planovi za budućnost što se karijere tiče?

Moja karijera je od Zemuna pa sada do Mersina išla, što se kaže, korak po korak, tako da se nadam da će i u buduće biti tako, jer mislim da je to pravi put za jednog fudbalera.

Da li bi imao poruku za čitaoce Utakmice?

Poželeo bih im puno sreće i zdravlja u novoj 2015. godini i da im se ispune sve želje, i naravno da čitaju vaš portal.

Komentari