Milan Rodić: Želim da završim karijeru u dresu OFK Beograda

Milan Rodić, levi bek OFK Beograda je odavno „bljesnuo“ u dresu kluba u kome je i stasavao kroz mlađe kategorije. Taj bljesak se pretvorio u ovosezonske partije koje sijaju punim sjajem. Levi bok „Romantičara“ nije delovao bolje još od Aleksandra Kolarova, a kako sada igra mladi Rodić, nije isključeno da uskoro u potpunosti krene stopama reprezentativca Srbije i igrača Mančester Sitija.

Po izboru našeg portala utakmica.rs Rodić je izabran u najbolji tim polusezone, a sada je razgovarao sa našim saradnikom Dobrivojem Docom Stošićem.

Utakmica: U nekoliko prethodnih prelaznih rokova, ti si bio na listi želja domaćih klubova, takav je slučaj i sada, kako ocenjuješ šanse da ostaneš u „plavo-belom“ dresu?

Milan Rodić: Iskreno govoreći, nisu prevelike, mislim da mi je meč 15. jesenjeg kola u Borči bio ujedno i oproštaj od plavo-belog dresa.

Utakmica: U kojoj zemlji očekuješ da ćeš nastaviti karijeru?

Milan Rodić: Još uvek se ništa ne zna, klub se za sada bavi ponudama, ali mislim da ću otići u Rusiju.

Interesantno je napomenuti da je Rodić čitavu dosadašnju karijeru proveo u taboru „Romantičara“, prve fudbalske korake je načinio na Staroj Karaburmi, kada ga je majka kao sedmogodišnjaka dovela na Omladinski stadion. Četrnaest godina kasnije, jedan je od najzapaženijih igrača u Jelen SuperLigi.

Milan Rodić: U ovom klubu sam počeo da treniram iz „geografskih“ razloga, bio mi je najbliži mestu stanovanja, brzo sam se srodio s klubom i već dugo mi je najbliži srcu. Vreme rastanka se primaklo i teško mi je da se nosim sa osećanjima tuge zbog odlaska, ali tako je to u fudbalu, moram da koračam dalje ka svojoj fudbalskoj budućnosti. Ipak, porodica Rodić ostaje vezana za OFK Beograd, moj mlađi brat Luka trese mreže u mlađim kategorijama i smatram da će me, kada dođe vreme i zaseniti.

Utakmica: Deo karijere si proveo igrajući u veznom redu, koliko ti to pomaže u tvojoj ulozi na terenu? Šta smatraš svojim prednostima u igri, a koje segmente bi trebalo da popraviš?

Milan Rodić: Svako novo iskustvo može biti primenljivo, dosta mi znači pri snalaženju u ofanzivnim akcijama, mada nisam mnogo igrao u „vezi“. Najveća prednost moje igre u odnosu na rivale je osećaj za prostor i smisao za igru. A trebalo bi da još napredujem u defanzivi.

Utakmica: U tom slučaju mesto na levom boku ostaće upražnjeno, po tvom mišljenju, ko će ga najbolje popuniti?

Milan Rodić: U slučaju da odem, čini mi se da će Dušan Punoševac imati priliku da se dokaže na velikoj sceni.

Utakmica: Izuzev nešto lošijeg starta, OFK Beograd dosta dobro deluje ove godine, zimujete u sredini tabele, a plasirali ste se i u polufinale Kupa. Šta očekujete, kako će biti na kraju sezone?

Milan Rodić: Smatram da će čak i u slučaju mog odlaska, tim nastaviti da pruža odlične partije. Kup je možda i istorijska prilika da se ova generacija domogne trofeja, prvi put nakon 1966. godine. U prvenstvu smo uhvatili lep zalet, šteta što je nastupila pauza, u svakom slučaju, očekujem plasman u Evropu. Trener Zoran Milinković nam je uneo dosta pozitivnih promena, radi se o izuzetnom stručnjaku ali i ličnosti, tako da sa optimizmom gledam blisku budućnost kluba, sa mnom ili bez mene u timu – svejedno.

Utakmica: Reč – dve o navijačima, popularnoj „Plavoj Uniji“?

Milan Rodić: Mnogo znači njihova podrška i vernost, ne samo meni, već i ostalim prvotimcima OFK Beograda. Iako ih nema mnogo, često umeju da nas pesmom ponesu do uspeha. Prava je šteta što naši mečevi nisu posećeniji, jedan od najtradicionalnijih klubova Beograda to i zaslužuje.

Utakmica: Kog JSL rivala najviše ceniš?

Milan Rodić: Sa Partizanom smo uvek igrali mečeve „pune baruta“, oni imaju moje najveće poštovanje. Njihovog Vladimira Volkova najviše poštujem od igrača na mojoj poziciji, a i sam Volkov je svojevremeno igrao za OFK Beograd.

Utakmica: A od direktnih rivala u duelima kraj leve aut linije?

Milan Rodić: Najteže sam izlazio na kraj sa Milanom Bubalom, momkom koji je igrao prethodne godine za Hajduk iz Kule. Njegov povratak iz inostranstva, svakako je dobra vest za Kuljane.

Utakmica: Sa tvoje pozicije u inostranstvo je svojevremeno otišao Aleksandar Kolarov i napravio odličnu karijeru u inostranstvu. Ti ćeš verovatno stopama Branislava Ivanovića, koji je nakon plavo-belog dresa otišao u Premijer ligu Rusije

Milan Rodić: Bilo bi sjajno krenuti stopama obojice, nadam se da ću u nastavku karijere zaslužiti i poziv u nacionalni tim, do sada sam igrao za sve mlađe selekcije. Moje dobre igre u budućnosti su osim moje lične promocije, takođe i svojevrsna „reklama“ za OFK Beograd.

Utakmica: Često spominješ klub, evidentno je da imaš veliku ljubav prema timu sa Stare Karaburme, verovatno da odlazak iz kluba ne „zatvara“ vrata.

Milan Rodić: Nadam se da ću jednog dana, kada okončam inostranu avanturu, ponovo nositi „plavo-beli“ dres. Voleo bih da, kada za to dođe vreme, okončam karijeru u OFK Beogradu.

Utakmica: Malo je poznato da je Rodić, iako igrač kluba koji nosi ime glavnog grada, zapravo rođen daleko odatle, u Drvaru u Bosni i Hercegovini. Posećuješ li svoj rodni grad?

Milan Rodić: Kada god mi se ukaže prilika, ja je koristim da posetim zavičaj.
(foto: osdbeograd.org)

Komentari