Milan Vignjević: Opstanak je veliki uspeh – Znači mi ovo iskustvo

U mlađim kategorijama PartizanaMilan Vignjević je važio za talentovanog igrača. Ipak, za njega u seniorskom “crno-belom” dresu nije bilo mesta. To ga ipak nije zaustavilo da pokaže talenat. Trenutno je na Malti gde je odigrao sezonu života.

Prvenstvo 2013-14 je počeo u Metalcu, početkom 2014. godine seli se na Maltu gde je uz Filipa Stojanovića jedan od najzaslužnijih pobedu Naksar Lajnosa 4:0 nad direktnim konkurentom za opstanak Vitoriosom.

Odlične igre u premijer ligi Malte bile su povod da popričamo sa našim internacionalcem Milanom Vignjevićem. Slavilo se do kasno u noć, Milan je ipak podelio utiske sa nama:

– Iskreno da vam kažem još uvek sam mamuran – uz osmeh je počeo naš fudbaler – ovo je veliki uspeh za ovaj mali klub ovo nam je prva sezona u elitnom rangu, u kojoj je opstanak bio primarni cilj. Pratili su nas razni pehovi tokom sezone, uz brojne povrede igrača i neke stvari kojima nije mesto na fudbalskom terenu, o kojima ne bih sad jer ipak se na kraju sve završilo kako treba. Jučerašnja utakmica bila je teška jer je pritisak bio veliki, morali smo da pobedimo ali što bi naš narod rekao na muci se poznaju junaci. Odigrali smo sigurno najbolju utakmicu otkako sam ovde – počeo je Vignjević.

Debitantska sezona u inostranstvu je iza njega, vreme je da se otkriju planovi za budućnost:

– Da, ovo je moja prva sezona van Srbije i utisci su fenomenalni. O tome koliko je ova pobeda važna govori i to da smo sinoć imali doček u gradskoj skupstini, ceo grad je bio zatvoren svi su bili na ulicama, celu noć se slavio opstanak. Jako je lep osecaj i drago mi je sto sam imao to iskustvo  odmah na startu. Što se tiče nekih daljih planova vraćam se u u domovinu na zasluženi odmor pa ćemo u naredni mesec dva videti gde cu dalje – rekao je igrač o kome će se pričati tokom letnjeg prelaznog roka Milan Vignjević.

Komentari