Nikola Rakićević: ,,I ako su neku sumnjali, verovali smo da možemo do krova Evrope”

Nakon velikog uspeha koji je ostvarila Crvena zvezda Telekom u Evroligi za juniorske selekcije portal Utakmica.rs imao je veliko zadovoljstvo da razgovara sa jedniom od aktera Nikolom Rakićevićem.

Kako ste se pripremali za Evroligu?

– ,,Imali smo trojicu igrača koji su 98. godište i oni su igrali završni turnir kadetske lige koja se završila nedelju dana pre početka turnira u Milanu tako da smo samo nedelju dana svi bili na okupu, a sto se tiče treninga više smo radili na svojoj igri nego na igri ekipa protiv kojih smo igrali.”

 Sredinom aprila ste u Nišu igrali finalni turnir juniorske lige gde ste u finalu izgubili od Partizana. Kako je to uticalo na vas u nastavku sezone?

– ,,U Nišu je bila malo drugačija ekipa nego u Milanu, zbog povreda nismo igrali Marko Radovanović i ja, a priključio se Tejić iz prvog tima. Nikada nije dobro izgubiti finale ali možda je taj poraz došao u pravo vreme, spustio nas je na zemlju i mislim da smo tada shvatili da nas samo rad može dovesti do rezultata.”

 Šta očekuješ od tvoje ekipe u sledećoj sezoni?

– ,,Crvena zvezda svake godine napada prvo mesto, to očekujem i sledeće godine, ipak mislim da ce ekipa biti drugačija i da će veliki broj igrača iz ove ekipe igrati seniorsku košarku.”

 Da li ste očekivali ovakav uspeh u Evroligi?

– ,,Naravno da smo očekivali titulu, možda su neki sumnjali u nas ali mislim da smo im odgovorili na pravi način.”

 Možete li da odbranite trofej Evrolige sledeće sezone?

– ,,Mislim da možemo, to će sigurno biti naš cilj za sledeću sezonu”

Koliko ti je značio rad sa Slobodanom Klipom u razvitku karijere?

– ,,Mislim da imam tu sreću da radim sa jako dobrim trenerima još od mojih prvih košarkaških koraka, što u reprezentaciji što u klubovima, i mislim da sam od svakog naučio nešto novo što mi puno u razvitku moje karijere.”

Već si igrao za reprezentaciju Srbije. Očekuješ li ponovni poziv selektora?

– ,,Ja se trudim da to zaslužim svojom igrom, na treneru je da odluči da li će me pozvati. To bi mi bila velika čast i sigurno bih se odazvao pozivu.”

Da li očekuješ poziv za seniorski tim FMPa ili Zvezde?

– ,,Cilj svakog mladog igrača je da udje u seniorski pogon, tako se i ja trudim da što pre zaslužim mesto u prvom timu.”

Nikola je rođen 14.01.1997. godine u Smederevskoj Palanci i igra na poziciji beka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari