INTERVJU Admir Kecap – Pazarski Kec iz rukava

Grad sa najmlađim stanovništvom u Evropi živi za svoj klub, nakon prošlogodišnjeg debija i opstanka u Superligi “na mišiće“, očekuju mnogo stabilniju sezonu. Predstavljamo njihovog dugogodišnjeg prvotimca, reč ima Admir Kecap:

Ukratko, kako je tekla vaša karijera od početaka do danas?

– Prošao sam sve mlađe kategorije Novog Pazara do 18. godine. Nakon završetka omladinskog staža nisam bio priključen prvom timu, a kako nisam želeo da igram još godinu dana u mlađim kategorijama, prešao sam u manji gradski klub – Jošanicu. U zonskom rangu sam se brzo nametnuou ulozi napadača, postigao 8 golova za polusezonu sa dobrim procentom realizacije. Naredne godine sam “eksplodirao” zabeležio čak  17 golova u poslednjih 10 mečeva i tako skrenuo pažnju na sebe. Kasnije tog leta, imao sam nekoliko ponuda, ali presudila je želja za dokazivanjem u matičnom klubu. Tako sam se sa 20. godina ponovo našao na početku u plavo – belom dresu. Ipak, na debi u prvom timu sam sačekao čak do marta sledeće godine (2008.) – u pobedi svog tima protiv Bežanije postigao sam het -trik – pravi debi iz snova. Do kraja te sezone stao sam na golgeterskoj koti 7.

Tih godina Pazarcima nisu cvetale ruže, loši rezultati, smene trenera, trzavice…sve to se odrazilo i na igrački kadar, svaki trener je imao svoju viziju tima, tako da je Kecap često igrao i na poziciji levokrilnog napadača, sa partnerima u napadu kao što su: Miloš Stojanović, Igor Pavlović, Pavle Delibašić, i dalje se često upisivao u strelce, iako nije bio naj istureniji.

Posle godina igranja u drugom stepenu takmičenja, prošle godine Pazarci su dočekali da konačno zaigraju u eliti pred svojom publikom, kako ocenjuješ razliku između dva ranga?

– Ogromna promena u odnosu na Prvu ligu, pristup na mnogo višem nivou- uvek se mora dati maksimum svojih mogućnosti jer i sitne greške često koštaju poraza, tako da se igra bez kalkulacija.

Prethodne godine ste kao klub često patili od tih “dečijih bolesti” da li mislite da je to sada iza vas?

– Verujem da je nakon prošle sezone Novi Pazar postao stabilan prvoligaš. Svi u klubu naučili smo veliku lekciju za proteklih godinu dana, tako da verujem da nam se grčevita borba za opstanak neće više ponavljati.

Kecap ističe još jedan faktor posrtanja svog kluba u debitntskoj godini.

– Imali smo i jako težak raspored, u prvih pet kola praktično smo se susretali sa najjačim domaćim klubovima, jedino smo sa Crvenom zvezdom igrali malo kasnije – za novajlije, to je otežavajuća okolnost. Ipak, uz iskusnog stručnjaka Bekvalca smo uspeli da ostvarimo rezultat za koji slobodno mogu da kažem da je istorijski.

Spomenuli ste trenera, kako komentarišete česte smene trenera u vašem klubu – to je odlika Pazara i u Prvoj ligi?

– Takva smo sredina, ako nema rezultata, prvi na udaru je trener, ali mislim da se i to polako menja, priča sa Bekvalcem će trajati duže. Izborivši opstanak, ja verujem da je stekao dosta kredita u klubu.

Da se vratimo na vaše igre, imali ste dosta mečeva prošle godine, ali ne toliko veliku minutažu.

– U prvoj polusezoni sam odigrao sve susrete, ali po pravilu sam ih počinjao sa klupe. Drugi deo, kako za tim, tako i za mene, bio je mnogo bolji, uglavnom sam bio starter, a postigao sam i nekoliko važnih golova u borbi za opstanak.

Igrajući na kojim pozicijama?

– Sve u napadu, kao što sam i ranije u karijeri: levo, u centru, ali i desno – u zavisnosti od protivnika smo postavljali taktiku. Ja, Bogunović i Vusljanin smo se često rotirali. Lično, trenutno mi najviše odgovara po levoj strani, ali kako se sada uglavnom igra sa jednim špicem, imam dosta obaveza i u defanzivi. Nije mi teško, i ranije sam imao slične uloge – dobro se snalazim.

Kakva su očekivanja u ovoj godini?

– Iza mene je jedna povreda, nakon terapija polako se vraćam u formu. Nadam se da ću se na vreme uigravanju, jer je to trenutno najbitnije, gol postiže cela ekipa a ne jedan igrač.

Kako se u gradu snalaze ovi igrači sa strane?

– Pazar je najmladji grad na kontinentu, dosta je živ i uvek se nešto dešava, tako da nije nikada dosadno. I inače je Pazar grad otvorenog srca, mislim da su dobro prihvaćeni od strane svih gradova – a naročito od vernih navijača kluba.

Polako se bliži početak takmičarske godine, igrači poput Kecapa, čija je karijera svake godine išla postepeno uzlaznom putanjom, su garant da će grad pod Bedemom ubuduće imati mnogo lepšu fudbalski stvarnost.

Komentari