Radonjić: Ispunili smo sve ciljeve na pripremama, još uvek nismo kompletni

Košarkaši Crvene zvezde Telekom uveliko se uigravaju za novu sezonu kroz pripremne utakmice. I to na pravi način – crveno-beli su iz svih dosadašnjih šest utakmica izašli trijumfalno. Ova činjenica je poseban razlog za zadovoljstvo navijača, ako se ima na umu da tim Zvezde još nije kompletan.

Crveno-belima sada sledi završni period pripremnih utakmica sa jačim protivnicima, koje će biti pravi pokazatelj dometa ekipe u narednim mesecima. Trener Crvene zvezde Telekom, Dejan Radonjić, smatra da pripreme teku po planu:

– Moram da izrazim zadovoljstvo što smo do ovog trenutka u pripremnom periodu potpuno ispunili sve zacrtano. Nadam se da ćemo i dalje nastaviti u istom ritmu. Od samog početka priprema smo imali grupu mlađih igrača koji su svojim radom pokazali da je koncept za koji smo se opredelili pun pogodak i da Crvena zvezda ima perspektivu. Smatram da će ti igrači u narednim godinama sa uspehom nositi crveno-beli dres. To nam je ogromna motivacija i pretpostavka za dobar ambijent za rad. Pripremne utakmice koje smo do sada odigrali služe za uigravanje, upoznavanje, kao i analizu urađenog. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu, već u četvrtak nas očekuje novi meč. Nakon toga igramo na turniru Mega Vizure u BeograduSmederevu, posle kojih idemo na okršaje u Francusku – istakao je o narednim iskušenjima strateg crveno-belih, a potom izneo svoje utiske o novim inostranim pojačanjima – Šilbu i Dženkinsu:

– Oni su skautirani dok je još trajalo prethodno prvenstvo. Mislim da smo napravili dobar posao i da smo ih dobro procenili. Za sada potpuno ispunjavaju očekivanja koja smo imali. Došli su nešto kasnije, nadam se da će u kraćem vremenskom intervalu biti fizički spremni kao i ostali momci. Njihova motivacija i odnos prema radu je odličan – konstatovao je Radonjić pre nego što se osvrnuo na pitanje o eventualnom angažovanju novog pojačanja na visokim pozicijama:

– Pripremne utakmice koje smo odigrali su pokazale da imamo kvalitet u toj mladosti igrača, što je svakako zadovoljstvo. Ukoliko budemo mogli da dođemo do igrača koji će biti pravo pojačanje –  odreagovaćemo, ali moja je želja da i mladi dobiju priliku. Mečevi u Francuskoj će pokazati definitivne mogućnosti na tim pozicijama – rekao je strateg Zvezde, koji se posebno osvrnuo na jednog od mlađih igrača koji je možda i najviše pokazao u pripremnom periodu, Dušana Ristića:

– Ono što je pokazao na pripremama nam govori da se od njega očekuje da u periodu koji je ispred nas postane nosioc Zvezde. Raduje njegov odnos prema igri i treningu i nadam se da će uloženi rad i energija dati rezultate – govorio je Radonjić pohvalno o mladom centru,

Crvena zvezda Telekom ima dva predstavnika na Evropskom prvenstvu koje je se trenutno održava u Sloveniji. Dejan Radonjić je istakao da zbog brojnih obaveza ne stiže da isprati sve reprezentativne akcije Katića i Blažiča. Oko njihovog brzog uklapanja u novi tim Crvene zvezde, trener crveno-belih nema sumnju, ali poziva na strpljenje:

– Kao što je poznato, na početku sezone nas očekuju dva teška gostovanja u ABA ligi, ekipama Širokog i Igokee, a potom i utakmica sa fantastičnom ekipom Lokomotive u Evroligi. Imajući to u vidu, trudićemo se da Katićevo i Blažičevo uključenje bude što je brže moguće. Rašku Katiću će naravno biti lakše jer je bio u ekipi i prošle sezone, poznaje naš način rada i ambijent, dok Jaki Blažiču možda bude trebalo više vremena. Treba nam strpljenje. I to ne samo za njih, nego za čitav tim jer nije poenta da igramo najbolje na početku već na kraju sezone – zaključio je Radonjić.

 

Komentari