Ranković: Kakvo povlačenje, braniću još tri godine!

Minulih dana u nekim medijima pojavila se informacija da pouzdani golman Slobode Point Dejan Ranković zbog trenerskog školovanja završava karijeru. Ova informacija iznenadila je sve u klubu, navijače ali i samog Rankovića koji još uvek ne namerava da okači rukavice o klin.

– Ne razumem odakle informacija o mom povlačenju kada o tome ne razmišljam, iza mene je odlična sezona, osećam se odlično i nameravam da budem između stativa još koju godinu. Ja sam na raspolaganju klubu i ako me budu želeli u svojim redovima ne želim nigde iz Užica. 

Stara fudbalska izreka „golmani su kao vino, što stariji to bolji“ može se primeniti na pouzdanog čuvara mreže Slobode. Sa svojih 37 godina uliva sigurnost čitavoj ekipi i jedan je od najbolje ocenjenih golmana lige. U karijeri nije mnogo eksperimentisao, 19 godina proveo je u Smederevu braneći boje Železničara, Sartida i Smedereva, uz kratak izlet u Slaviju iz Sarajeva. Bio je deo sjajne generacije Smedereva koja je 29.maja 2003. osvojila nacionalni kup pobedom nad Crvenom Zvezdom sa 1:0. Sa lepim uspomenama pamti taj deo svoje karijere i učinak u timu u kojem su bili Marko Pantelić, Goran Bogdanović, Nenad Mirosavljević….

Poput vina, sa godinama sve bolji

– Mnogo lepih trenutaka desilo mi se u tom periodu, igrali smo tadašnji Kup Uefa , apre toga i Intertoto kup gde smo igrali protiv Dandija, Minhena 1860, Ipsviča. Bila je to jedna sjajna generacija i jako mi je žao što je Smederevo ispalo iz lige, ovaj grad zaslužuje da ima superligaša.

Grad na Dunavu zamenio je gradom na Đetinji. Prezadovoljan je prijemom u Užicu od strane navijača i to mu daje podstrek da nastavi svoju karijeru u Slobodi .

– Užice je odlična fudbalska sredina, koja zna i ume da prepozna kvalitet. Sloboda raste iz dana u dan i pravi je brend zapadne Srbije. Želim i mogu da još nekoliko godina branim na vrhunskom nivou – stavlja tačku na informacije o prekidu karijere golman Slobode Dejan Ranković

Komentari