Sa Pinto: Borićemo se za titulu ali ništa ne zavisi od nas

Novi trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto rekao je da će u nastavku sezone Crvena zvezda da nastavi borbu za titulu ali i da, posle poraza od Radničkog, više ništa ne zavisi od njih.

– “Stigao sam u veliki klub koji uvek želi titule. Borićemo se, ali moramo da imamo u vidu da smo 11 bodova u zaostatku za vodećom ekipom, a samo je 11 utakmica do kraja prvenstva. Borićemo se, ali ništa od nas ne zavisi.” – rekao je Sa Pinto na aerodromu

Portugalski stručnjak je naveo da nema problema sa pritiskom koji ga čeka jer je u svojoj karijeri vodio Sporting iz Lisabona koji je jedan od najboljih portugalskih klubova.

– “Došao sam iz Sportinga, velikog kluba, gde uvek ima pritiska. I kao igrač znao sam da se nosim sa tim, nemam taj problem. Volim da igram i pobedjujem.”

Rikardo Sa Pinto na klupi crveno-belih debitovaće 30. marta protiv Radničkog 1923 na “Marakani”.

Sa Pinto je tokom igračke karijere bio klupski drug sa Budimirom Vujačićem (Sporting), Ivicom Dragutinovićem (Standard), Darkom Kovačevićem (Sosijedad)…Trener na početku karijere bio mu je Zoran Filipović (Salgeiroš) a upravo Filipovićev sin Nemanja biće prevodilac novog trenera Crvene zvezde.

Osim po igračkom umeću, Sa Pinto je poznat po žustrom temperamentu, navijači Sportinga su ga prozvali “Lavlje Srce” dok je igrao za klub, a početkom 2010. godine napustio je mesto Sportskog direktora u istom klubu, nakon tuče sa tadašnjim igračem Sportinga, Liedsonom.

Sportski direktor Crvene zvezde, Zoran Stojadinović najavio je da Portugalac neće biti plaćen više od 200 hiljada eura po godini, istakavši da njegova plata neće biti udarac na klupski budžet, jer će biti plaćen uz pomoć donacija prijatelja kluba.

Komentari