Šilb: Košarka je moja životna učiteljica

Trojica američkih internacionalaca 20. avgusta dolaze u Srbiju. Demarkus Nelson, Blejk Šilb i Čarls Dženkins priključiće se ekipi i staviti na raspolaganje treneru Dejanu Radonjiću. Demarkus Nelson dobro zna gde se vraća, s obzirom da je i prošle sezone nosio crveno-beli dres. Dženkins je u intervjuu za zvanični sajt kluba istakao da je veoma uzbuđen, a po sopstvenom priznanju i Blejk Šilb jedva čeka do dođe u Beograd. Ono što je najvažnije je da na pripreme stiže veoma odmoran i željan dokazivanja:

– Bilo je ovo zaista dugo leto. Mogu da kažem da sam ovog leta imao najviše vremena za odmor od kako sam postao profesionalac. To sam iskoristo na pravi način. Posetio sam Jamajku, bio sam i na Floridi, a najveći deo odmora sam proveo u Čikagu. S obzirom da sam imao dosta slobodnog vremena nisam želeo da se mnogo opustim, pa sam vredno trenirao, trudio sam se da dodatno poboljšam tehniku i unapredim svoju igru. Sve vreme sam bio sa porodicom, a stigao sam i da renoviram svoj dom – počinje priču Šilb.

Zanimljivo je da je Blejk Šilb bio drugo pojačanje crveno-belih, a da je od novajlija za narednu sezonu pre njega saradnju dogovorio Jaka Blažič.

– Crvena zvezda je veoma rano pokazala interesovanje za mene, bila je veoma konkretna i korektna. Moj novi agent Li Melkioni i ja smo želeli da u što ranijoj fazi prelaznog roka rešimo pitanje mog transfera. Želja nam je bila da napravimo korak napred u smislu da odem u veliki klub. Imao sam prilike da igram protiv Crvene zvezde dok sam bio član češkog Nimburka u svojoj prvoj profesionalnoj sezoni. Iz tog razloga sam znao šta klub u košarkaškom smislu može da mi ponudi. Crvena zvezda ima veoma bogatu istoriju i tradiciju, fantastične navijače i učestvuje u Evroligi, pa sam odluku lako doneo.

Ni Blejku Šilbu nisu mogle da promaknu priče o fantastičnoj atmosferi u Pioniru, koju prave Zvezdine vatrene pristalice:

– Znam da su navijači Crvene zvezde veoma strastveni. Čuo sam brojne priče i video mnogo toga o njima na internetu. Mogu da kažem da mi to kao igraču daje dodatnu energiju. Mislim da je u zajedničkom interesu da imamo velika međusobna očekivanja, da navijači mnogo toga očekuju od od nas, ali i da mi igrači u svakom trenutku možemo da se oslonimo na njih. Očekujem da navijači budu ludi za košarkom koju budemo igrali, a od nas će za uzvrat dobiti maksimalno požrtvovanje svaki put kada budemo izašli na teren.

Koliko je Blejk Šilb posvećen košarci najbolje svedoče njegove reči:

– Košarku sam počeo da igram sa sedam godina. Ta igra mi mnogo znači. Košarka je bila moja najbolja učiteljica kroz ceo život. Omogućila mi je da sebi obezbedim diplomu fakulteta, da putujem svuda po svetu i da sada imam priliku da dođem u Beograd i Srbiju.

Kada su ambicije Šilba u narednoj sezoni u pitanju, sjajni Amerikanac kaže:

– Jedan od mojih glavnih ciljeva je da pomognem podizanju nivoa tima u svakom smislu. To znači da u svakom smislu budemo uspešniji i ostvarimo još bolje rezultate nego što je to bio slučaj prošle sezone. Želja mi je i da Crvena zvezda ostvari zapaženu ulogu u Evroligi, a sebi želim dobro zdravlje jer je to najvažanije – zaključio je Šilb.

Komentari