Simonović: Svakog dana podižemo intenzitet treninga na novi nivo

Košarkaši Crvene zvezde Telekom već treći dan borave na Zlatiboru. Na poznatoj srpskoj planini crveno-beli sprovode bazične pripreme i po rečima Marka Simonivića do sada sve protiče u najboljem redu.

– Napravili smo dobru podlogu u Beogradu. Lagano smo se uveli u trening i na Zlatiboru smo nastavili rad znatno većim intezitetom. Iz dana u dan treniramo sve bolje i jače i sve napore za sada dobro podnosimo. Atmosfera je radna, momci su željni dokazivanja i to je ono što je najvažnije – počeo je priču Simonović.

Iako je istakao da je rad na bazičnim pripremama uvek veoma težak, na Zlatiboru protiče sve u najboljem redu:

– Stručni štab je uradio sjajan posao, pošto su nam treninzi od starta bili dozirani. Iz tog razloga izbegli smo upale mišića, jer smo postepeno uvođeni u trening. To je jako važno jer se na taj način smanjuje i rizik od povreda.

Na pripremama prvog tima trenutno se nalazi i čak sedmorica igrača iz Zvezdinog omladinskog pogona. Simonović ima samo reči hvale za nove saigrače:

– Momci su zaista sjajni. Poslušni su, brzo uče, hoće da rade, a na trčanju teško možemo da ih stignemo – rekao Simonović i potom pohvalio uslove za trening i odmor:

– Imamo sve što nam je neophodno, sve nam je na dohvat ruke i to nam u značajnoj meri olakšava rad. Za sada sve protiče u najboljem redu. Vrlo smo motivisani za rad jer znamo da na ove sezone čekaju brojna iskušenja i zato želimo da budemo maksimalno spremni.

Marko Simonović trenutno u sobi nema cimera:

– Čekam Čarlsa Dženkinsa da mi se pridruži. Odluka stručnog štaba je bila da pošto je reč o Amerikancu koji nema evropsko iskustvo da bude u sobi sa nekim od malo iskusnijih igrača kako bisamo ga što pre adaptirali na nove uslove. Trudiću se da mu maksimalno pomognem – zaključio je Simonović.

 

Komentari