Sportski direktor Omladinca: “Novi Banovci zaslužuju Super ligu”

Utakmica.rs ima veliko zadovoljstvo da najavi medijsko pokroviteljstvo nad fudbalskim klubom Omladinac iz Novih Banovaca. Omladinac se takmiči u Srpskoj ligi Vojvodine (treći rang), a nedavno je dobio i pojačanja u rukovodstvu.

omladinac-novi-banovci

Sportski direktor kluba, Boban Sibinović,  sa kojim smo razgovarali jedan je od iskusnijih u ekipi, pošto je pre nekoliko godina bio član Upravnog odbora niškog superligaša Radničkog.

Kada mi je priča prvi put predočena odlučio sam da bez mnogo razmišljanja prihvatim poziv svojih prijatelja i uključim se u rad ovog kluba. Želim da zahvalim i predsedniku opštine Stara Pazova Đorđu Radinoviću koji je imao sluha za naš klub i ambicije koje gajimo. Gospodina Radinovića bih pohvalio kao osobu koja vodi dosta računa o sportu u Pazovi, pored nas tu su i dva veoma kvalitetna tima Radnički iz Nove Pazove, kao i Dunav iz Starih Banovaca, počeo je Sibinović.

U dosadašnjoj istoriji klub se uglavnom takmičio u Sremskoj ligi. Međutim, kako u Banovcima godinama raste broj stanovnika, tako i Omladinac doživljava fudbalski uspon. Od 2000. godine, u klub dolazi Goran Dragoljić, mladi, perspektivni i ambiciozni trener i počinje rad s mlađim kategorijama. On je insistirao da omladinska škola bude prioritet, da se ti mladi igrači afirmišu i postanu oslonac kluba.

omladinac-novi-banovci2

U sezoni 2008/2009. FK Omladinac doživljava svoj najveći uspeh – plasman u Vojvođansku ligu zapad, sa igračima koji su stasali u ,tada već prepoznatljivoj, školi fudbala Omladinca. Nakon toga, sledeći veći uspeh je bio osvajanje kupa Srema 2012. godine. Međutim, ambicije kluba su rasle iz dana u dan i kada je Omladinac potpuno stao na noge doživljava i svoj najveći istorijski uspeh – plasman u srpsku ligu Vojvodine.

omladinac-novi-banovci3

– Direktor kluba Dejan Tatić i ja planiramo da u narednih nekoliko godina vrednim i mukotrpnim radom koji nam predstoji uvedemo u Prvu ligu Srbije, a potom bismo želeli da se na našem stadionu, koji trenutno ima 1000 mesta, zaigra i Superligaški fudbal, jer Stara Pazova to zaslužuje. Sa tim ambicijama na umu u narednoj godini krenućemo sa izgradnjom novog stadiona, koji je i sada za klasu bolji od mnogih timova iz višeg ranga, rekao je sportski direktor Omladinca Boban Sibinović.

Komentari