Tijago Galvao: Kao da sam rođen u Užicu

Ljubimac fudbalskog Užica Tijago Galvao dane odmora provodi u rodnom Sao Paolu, okružen svojom porodicom i prijateljima koji pomno prate učinak ovog Brazilca u redovima užičke Slobode. Odlične igre u protekloj sezoni dovele su do velikog interesovanja za jednog od najboljih fudbalera Jelen Superlige. Tokom zimske pauze stizale su ponude iz ruskog Rostova, moldavskog Šerifa, Holandije, Belgije i Nemačke za fudbalskog virtuoza iz zemlje sambe, ali rukovodstvo Slobode je odlučilo da one nisu bile u srazmeri sa fudbalskim znanjem i tržišnom cenom Brazilca. Iz dalekog Sao Paola za klupski sajt Tijago kaže da nije opterećen velikim interesovanjem klubova iz Srbije i inostranstva i da bi voleo da karijeru nastavi u Holandiji ili Nemačkoj.

– To su lige gde se igra fudbal koji meni odgovara, brz , eksplozivan, napadački orijentisan. Imaju i vrlo dobru infrastrukturu , a stadioni su uvek prepuni, mislim da su te dve lige izazov za svakog fudbalera. Želja mi je da napredujem, zadovoljan sam svojim izdanjima u Slobodi i srpskom fudbalu. Žao mi je što Sloboda nije izborila plasmanu Ligu Evrope, sreća nam vrlo često nije bila naklonjena. 

Tijago je svoju karijeru započeo u rodnom Sao Paolu u dresu Pauliste , a januara 2011. dolazi u Slobodu , za koju u prvoj sezoni beleži 11 nastupa. Naredna sezona bila je godina afirmacije za ovog napadača, a u tandemu sa iskusnim Ranđelovićem bio je velika opasnost po odbrambene linije protivnika. Jedini je igrač Slobode koji nije propustio nijedan meč u sezoni uz učinak od 8 golova i 8 asistencija, a navijači Slobode dugo će pamtiti njegov spektakularan pogodak „makazicama“ u duelu sa Jagodinom.

– Postigao sam puno golova u karijeri, ali taj protiv Jagodine postao je moj zaštitni znak. Vrlo često to radim i na treninzima, skockalo se sve kako treba i taj gol je obišao planetu, čak je viđen i u Brazilu. U Slobodi mi je fenomenalno, imamo dobar tim, tako da mi je lako da igram sa momcima koji dobro rade svoj posao. Odlično sam tokom ove sezone sarađivao sa Ranđelovićem, uz takvog igrača može se puno toga naučiti.

Tijago Galvao da Silva je već dve i po godine u Užicu, za to vreme naučio je perfektno srpski jezik i stekao puno prijatelja u gradu na Đetinji. Vrlo često navijači ga zaustavljaju na ulici i pozdravljaju, a postao je idol i mnogim dečacima iz Slobodine Škole fudbala.

– Osećam se kao da sam se rodio u Užicu, odlično sam prihvaćen u klubu i među navijačima. Moj narod i Srbi imaju vrlo sličan temparament, vole fudbal, žive za njega, teško je rečima opisati tu ljubav prema fudbalu i Slobodi. Gde god da odem Sloboda će biti u mom srcu. To je klub koji mi je pružio šansu da se pokažem u najboljem svetlu i dao mi šansu da karijeru nastavim u jačim evropskim ligama. Posebno sam zahvalan treneru Stamenkoviću koji je imao veliki uticaj na moju karijeru, tako što je verovao u mene, pružio mi šansu i dao slobodu u igri, što mi je izuzetno pomoglo da se dokažem. Navijači su divni, hvala im za sve svu ljubav koju pružaju Slobodi i Užicu.

Brazilac svoj odmor od fudbala provodi u krugu porodice, svestan da će najverovatnije od naredne sezone igrati u van Srbije, možda baš i u željenim zemljama Nemačkoj i Holandiji. Tijago se u Užice vraća 9. jula, jer još uvek ima važeći ugovor sa Slobodom, koju će napustiti samo u slučaju adekvatne ponude koja odgovara renomeu ovog sjajnog Brazilca.

Komentari