Tomislav Pajović: “Žao mi je što nisam ostavio dublji trag u Partizanu”

Kao omladinac je iz Užica došao u Humsku kako bi živeo svoj fudbalski san, za pet godina u senoiorskom fudbalu crno-belih nije dobio pravu šansu, pa je dalju karijeru gradio na pozajmicama u slabijim i manje poznatim srpskim klubovima. Nakon sezone u Čukaričkom, afirmisao se u ekipi Rada kao neprikosnoveni stub odbrane i uprkos mnogim ponudama srpskih velikana izabrao Šerif iz Tiraspolja. U mnogome je pomogao Partizanu kada se vratio na pozajmicu i bio stub odbrane mada u tom trenutku nije ni poznavao svoje saigrače, iako su “Grobari” imali veliku želju da ostane u njihovom klubu, Tomislav Pajović je pojačao Hapoel Ševu i trenutno je jedan od najstandardnijih u tom timu koji nastupa u najvišem rangu Izraela. Pročitajte razgovor sa 28- godišnjim centralnim bekom.

Već par godina si u Izraelu, kako bi nam opisao fudbal koji se igra u toj državi?

Već skoro dve godine sam u Izraelu, prvu godinu sam bio na pozajmici, a drugu su mi otkupili ugovor. Navikao sam se na fudbal i život ovde i mogu reći da uživam. U Izraelu se igra izuzetno brzo, uslovno rečeno bez taktike. Ekipe postižu veliki broj golova i retko se koja utakmica završi bez golova.

Da li si uvideo razlike između fudbala u Srbiji, Izraelu i Moldaviji, šo se infrastrukture, igrača i navijača tiče?

U principu ima razlike, infrastruktura je odlična, svaka utakmica je u noćnom terminu i medijski ispraćena, svaki tim ima strance koji često prave razliku, ali su ipak najveće zvezde domaći igrači. Navijači su izuzetno fanatični, vole fudbal i doživljavaju igrače svog tima kao velike zvezde. Moldaviju ne mogu da poredim sa Izraelom, osim Šerifa koji ima fantastičnu infrastrukturu.

Hapoel Ševa je trenutno treća u prvenstvu, sa minusom od samo četiri boda u odnosu na prvoplasiranu Šmonu. Koji su vaši krajnji dometi, imajući u vidu da ste već praktično u plejofu?

Trenutno smo na trećoj poziciji, zaostajemo par bodova. Prošle sezone smo bili drugi, a cilj je da se ove sezone umešamo u borbu za titulu, ako nam se namesti.

Da li ti odgovara fudbal u Izraelu, kako te je ekipa primila i da li se družiš sa igračima koji su takođe sa ovih prostora u tamošnjem šampionatu?

Odgovara mi fudbal ovde, meni odgovara kada igramo utakmice bez pauze tako da se korektno snalazim. U ekipi vlada porodična atmosfera tako da uvek lepo prihvate strance i nove igrače. U kontaktu sam sa skoro svim srpskim fudbalerima u ovoj zemlji i u dobrim odnosima sa strancima iz Hrvatske.

U kakvom si odnosu sa strategom ekipe, Elišom Levijem?

Sa trenerom imam odličnu saradnju, on me je doveo ovde i daje mi punu podršku, kao i celom timu.

Bio si stub odbrane Partizana kada si došao na pozajmicu iz Šerifa, i veoma brzo si se uigrao. Navijači još uvek žale za takvim štoperom, da li je postojala mogućnost da ostaneš u klubu i da li bi se nekad vratio u Humsku?

Što se tiče Partizana, meni je žao što nisam ostavio dublji trag, odigrao sam samo šest meseci. Mislim da sam mogao još puno toga da pokazem u tom klubu i da nisam dokazao svoj pun potencijal. Bila je opcija kupovine mog ugovora od Šerifa, ali je Partizan tada bio u teškoj finansijskoj situaciji.

Po čemu ćeš pamtiti ranije pozajmice u Teleoptiku, Dinamu iz Vranja i Bežaniji?

Sve te pozajmice ću pamtiti po nečemu lepom, imao sam puno sjajnog iskustva u sva tri kluba, a u drugom sam upoznao sadašnju ženu što je još jedan plus.

Da li stigneš da pogledaš utakmice JSL, i za koji od tvoja bivša tri kluba navijaš – Čukarički, Rad ili Partizan?

Povremeno pratim dešavanja u našem fudbalu. Navijam da Partizan osvoji titulu. U Radu imam dosta prijatelja i odlično igraju ove sezone, a Čuka mi je isto draga jer živim u tom kraju i lep period sam proveo u klubu.

Šta bi nam rekao o privatizaciji Čukaričkog, kao i o postavljanju Vladimira Savića na mesto predsednika Rada, koji je stavio klub na noge nakon velike krize?

Mislim da je privatizacija pravo rešenje za klubove u Srbiji, u ostalom vidite kako Čukarički dobro funkcionise. Mc Savić je pravi čovek za Rad, svestran i talentovan, koji je čovek tog kluba i izuzetno mu je predan. On je uvek davao maksimum za Rad i znam da će uvek i davati.

Koji su tvoji dalji planovi što se karijere tiče?

Što se tiče moje karijere, voleo bih da ostanem još par godina u Izraelu jer sam se navikao na fudbal i ljude koji imaju sličan mentalitet našem.

Šta bi poručio čitaocima Utakmice?

Pozdrav svim čitaocima Utakmice i želim im srećne novogodišnje i božićne praznike, kao i vama sve najbolje.

Komentari