Vladimir Krstić: Naredna godina biće uspešnija za Slobodu

Povrede i promenljiva forma pratile su Vladimira Krstića (26) u protekloj sezoni. Navijači Slobode Point sa razlogom su tražili više, trener Ljubiša Stamenković je verovao u njega, a svoje pravo lice Krstić je pokazao tek u finišu prvenstva, u poslednjih 5 kola. Zanimljiv je igrački put momka za koga se svojevremeno raspitivao CSKA iz Moskve i koji je bio na pragu potpisivanja ugovora sa Austrijom iz Beča.

Počeo je u matičnoj Budućnosti iz Valjeva, a talenat je brzo prepoznat. Ljudi zaduženi za rad sa mlađim kategorijama Crvene zvezde brzo su reagovali i Krstić se sa 14 godina obreo u kadetskoj ekipi sa Marakane.

– Bio je to lep period moje karijere, bili smo dominantni u mlađim selekcijama, igrao sam odlično u tandemu sa Filipom Đorđevićem. Kada je došlo vreme da budem priključen prvom timu čelnici Zvezde su me poslali u Bečej gde sam na 14 utakmica postigao isto toliko golova. Iz tadašnje perspektive razmišljao sam da je taj učinak moja povratna karta za Marakanu. Međutim, to se nije desilo, imao sam razgovore sa čelnicima kluba i odlučio sam da odem tamo gde ću imati minutažu i zapaženu ulogu. Ipak, ostaje žal što se nisam iskazao i u prvom timu Crvene zvezde – ističe levo krilo Slobode Point

Ispostavilo se da je sledeći izbor bio pun pogodak. Prelazak u BSK iz Borče doneo ti je punu afirmaciju ?

– Klub je tada igrao drugu ligu, za mene je to bio izazov. Uspeli smo da se plasiramo u elitu, a tada sam pružao jako dobre partije posle kojih sam imao dosta inostranih ponuda, međutim problem je bilo visoko obeštećenje koje su odredili Borčani. Bio sam deo najvećeg uspeha ovog tima, a posebno su mi dragi golovi koje sam dao Zvezdi na Marakani. 

Nakon Borče sledeća stanica je Sloboda Point. Došao si kao veliko pojačanje, navijači su tražili učinak, uzimajući u obzir renome sa kojim si došao u Užice ?

– Prvih 6 meseci je bio period privikavanja, nova postavka igre, taktika BSK – a dosta je bazirana na meni, a kod trenera Stamenkovića morao sam da uklapam u njegovu fizionomiju i stil igre. Nije išlo sve kako treba, bilo mi je teško jer znam koliko mogu, a možda zbog prevelike želje nisam ni pružao dobre partije. Poslednjih 5 kola odigrao sam u dobrom ritmu, ali to nije ništa, ja mogu bolje. Posebno mi je drag moj gol na Čairu, jer je Sloboda po prvi put pobedila Radnički u Nišu, tako da smo i tu neugodnu tradiciju srušili. Sve u svemu, zadovoljan sam plasmanom ekipe, mada mislim da smo mogli i do tog 4. mesta. Nadam se da ćemo ove sezone to ispraviti i ostvariti još bolji plasman.

Još uvek imaš ugovor sa Slobodom, ostaješ li i dalje u crveno – crnom dresu ?

– Ja sam igrač Slobode i sve moje misli i moji planovi okrenuti su prema Užicu. Postoje klubovi koji se raspituju za moje usluge, ali još nema konkretne ponude. Ako je bude doneću odluku u dogovoru sa Slobodom, sa kojom imam jako lepu saradnju. Imam dosta motiva da ostanem, naredna sezona mogla bi biti mnogo bolja i za mene i za klub.

Krstić se za nastavak sezone odmara , ali i priprema u rodnom Valjevu. Igre iz finiša sezone pokazale su da se radi o kvalitetnom fudbaleru, kojeg su česte povrede onemogućavale da pokaže svoj raskošni talenat. Prava ostvarenja Vladimira Krstića navijači Slobode očekuju u predstojećoj sezoni.

Komentari