Vladimir Veselinov: “Segedin je dugoročno rešenje”

Godinu dana nakon prošlog razgovora sa Vladimirom Veselinovim, obistinile su se namere tog fudbalera da nakon Nemana i Belorusije pronađe drugi inostrani angažman. Ispostavilo se da je reč o Segedinu, izuzetno ambicioznom drugoligašu iz Mađarske koji se nalazi na vrhu tabele i priprema ekipu za najviši rang mađarskog fudbala. Jedan od onih koji su dovedeni kako bi bili iskusnija okosnica jeste i sam Veselinov koji se nakon daleke Belorusije napokon nalazi blizu doma, imajući u vidu da udaljenost Subotice i Segedina nije velika. Pročitajte šta je u pretprazničnom intervjuu za Utakmicu rekao ovaj fudbaler.

1005478_549894608392637_130838910_n

Pre tačno godinu dana smo prvi put razgovarali, šta se promenilo od tada i kakva je za tebe bila ova godina?

“Promenio se glub, bio je Neman a danas je to Segedin. Što se godine koja je na izmaku tiče, kada sve saberem i oduzmem, bila je dobra. Naravno uvek može bolje, ali zadovoljan sam.”

Zbog čega si nakon Nemana i Belorusije odabrao Drugu mađarsku ligu imajući u vidu da je tvoj kvalitet dostojan mnogo boljih šampionata?

“U toku pregovora sa čelnicima Segedina, u mnogim stvarima su nam se poklapala razmišljanja. Prevashodno u tome što klub ima ozbiljne ciljeve za budućnost i što je ugovor na duži period.”

Da li često koristiš priliku da iz Segedina dođeš u Suboticu gde ti je dom, činjenica je da su ta dva grada udaljena svega 45km.

“I to je definitivno bio jedan od razloga zbog kojih sam prihvatio ovu ponudu. Blizu sam kuće i mogu često da dođem, a i to je mnogo bitnije sada kada je porodice u Srbiji zbog sina koji kreće u školu.”

Kako bi nam opisao fudbal u Drugoj ligi Mađarske i šta očekuješ od naredne polusezone pošto ste trenutno četvrti?

“Opsiao bih ga kao veliko ulaganje, u Mađarskoj se mnogo više ulaže u fudbal. Ovaj sport je u velikoj ekspanziji pogotovo od kako su se plasirali na Evropsko prvenstvo. Dosta novca ide u infrastrukturu. Cilj mog kluba je da uđe u Prvu ligu i nadam se da ćemo uspeti u tome, to će biti glavni prioritet u drugom delu prvenstva.”

Prvo kolo nakon zimske pauze jeste derbi sa prvoplasiranim Đirmotom. Da li će se tada videti stanje stvari i vaš pravi potencijal ili misliš da taj meč ne mora ništa da odluči?

“Sigurno je da će to prvo kolo puno toga pokazati. Moje mišljenje je da će se oni sigurno plasirati u najviši rang ove godine zbog toga što su dobar i organizovan klub, pitanje je samo ko će im se pridružiti.”

Kada smo prošli put razgovarali, imao si nekoliko ponuda i razmatrao si opcije za nastavak karijere. Kakva je trenutno situacija što se budućnosti tiče?

“Iskreno, trenutno ne razmatram druge opcije. U Segedinu imam dugoročan ugovor i mogućnost ostanka u klubu nakon igračke karijere.”

Da li razmišljaš o penziji imajući u vidu četvrtu deceniju u koju si ušao a i ekspresan rast malog Petra Veselinova koji bi mogao da te zaseni?

“(Smeh) Igraću dok osećam da mogu, a hvala Bogu još uvek se dobro osećam. Što se Petra tiče, ostavićemo mu da sam odluči. Neka sam bira put kojim će da krene, naše je da ga kao roditelji podržimo.”

1398433_595642417151189_1284179104_o

Da li sebe vidiš i nakon igračke karijere u svetu fudbala?

“Mislim da ću i posle igračke karijere ostati u fudbalu, ali sam sada fokusiran isključivo na igru tako da o tom potom.”

Kako ćeš proslaviti predstojeće praznike i koliko ti znači ovaj period godine?

“Praznici, kao i uvek jedan lep deo godine, a proslaviću ih u krugu porodice i prijatelja kako to radim već godinama.”

Koja je tvoja poruka za čitaoce Utakmice?

“Svim čitaocima Utakmice želim srećne novogodišnje i božićne praznike i sve najbolje u novoj 2016. godini!”

Komentari