Vukašin Tomić: “Jedva čekam da izađem pred Delije”

Štoper osvajača kupa Srbije, Vukašin Tomić, je u razgovoru za “Utakmicu” izneo vrlo interesantne činjenice, kako o Jagodini, tako i o “njegovom” rodnom gradu Varvarinu. Kao uvod u derbi kola na “Marakani” 17. avgusta, veliki i vrlo zanimljiv intervju sa članom FK Jagodine.

Da li možeš da nam kažeš nešto o Varvarinu, da li znaš da ih sada zovu Baskijci, jer niko sa strane ne igra u lokalnom klubu?
– “Varvarin je varošica u kojoj sam odrastao i koja uvek ima dobrih sportista. Trenutno, Mihajlović i ja igramo u Jagodini, a Kolarević, moj drug iz klupe je u Radničkom iz Niša.”

Je l’ voziš “Mercedesa”, jer je poznato da Varvarinci imaju najviše “Mečki” po glavi stanovnika?
– “(smeh) Ne vozim “Mečku”, uopšte ne znam da vozim, a i da znam ne bih je vozio, više vidim sebe u nekoj “Bubi”, ili hekom oldtajmeru.”

Pošto si dugo u Jagodini, kako je iz tvoje tačke gledišta delovao uspon kluba i da li ti je žao što nisi učestvovao u osvajanju kupa, iako si na kraju i ti dobio medalju?
– “Jagodina je postala brend u Pomoravlju i meni je drago zbog toga jer je dosta napora uloženo. Krivo mi je što fizički nisam bio prisutan u osvajanju kupa, ali sam bio u stalnoj telefonskoj vezi sa svima. Neverovatan osećaj!

Da li se najbolje slažeš sa Danijelom Mihajlovićem u štoperskoj liniji, zbog činjenice da ste iz istog grada?
– “Sa Dačom se slazem, odličan je igrač, ali se isto tako dobro slažem i sa Ilićem, Živanovićem i Filipovićem, svi su odlični igrači i pre svega ljudi.”

Ko ti je najnezgodniji protivnik za čuvanje iz JSL?
– “Ima dosta dobrih špiceva, zavisi od procene u tom trenutku. Mitrović je po mom ukusu, odnosno neukusu (smeh).

Koji domaći klub je najteži rival Jagodini?
– “Partizan, definitivno…

Šta misliš o zlatnim omladincima iz redova jagodine, Rajkoviću i Filipoviću?
– “Rajko i Filip su zlatni momci u svakom pogledu, svaki roditelj bi poželeo takvu decu. Obojica će biti oslonac reprezentacije u narednim godinama.”

U kojoj meri je iskusni Damjanović doprineo timu od kada je došao?
– “Dario je iskusan igrač, dosta toga se može naučiti od njega.”

Da li nosiš breme zbog toga što te je “Transfermarkt” procenio kao najskupljeg igrača Jagodine?
– “Ne obraćam pažnju na to, veruj mi, bitniji su mi utisci trenera i saigrača, kritike najviše…”

Kakvi su ti utisci sa meča 2. kola kvalifikacija za LE protiv ruskog velikana, Rubina iz Kazanja?

– “Imaju dosta jačih utakmica u nogama od nas… Ali Rubin je prošlost, ne bih o tome.”

Ti si retki spoj odlične defanzive i vrlo jakog i preciznog šuta, da li se sećaš takmičenja „Najjači šut Jelen Super lige Srbije” gde si pobedio u redovima Jagodine, sa fenomenalnih 127km/h?
– “Šut je jak, ali koliko je precizan, ne znam (smeh), pa “ima me dva metra”, logično je da imam snagu šuta. Defanziva se vežba svakog dana, uživam u tome.

Koliko ti vremena ostaje posle treninga i kako se opuštaš?
– “Crtam u slobodno vreme, usavršavam to, planiram da upišem umetničku školu. Volim da čitam takođe.”

Šta nam možeš reći o teškom gostvanju i derbiju kola na “Marakani” u subotu?
– “Teška utakmica, Zvezda je izgubila u prvom kolu isto kao i mi, ispala iz kvalifikacija takodje… Ne znam, neka bude dobra utakmica, pa ko bude bolji, neka pobedi. Jedva čekam da izađem pred “Delije”. Voleo bih da jednog dana zaigram za Zvezdu, to je dečački san, novac je, barem meni, manje bitan od ispunjenja sna.

Ko je tvoj uzor i da li imaš neki moto kojim se vodiš?
– “Nemam neki poseban moto, trudim se da uvek dam svoj maksimum, u svemu što radim, da bih posle mogao samog sebe pogledati u ogledalu. Volim da gledam Vidića, ali nemam idola. Jednostavno gledajući njega, učim…”

Da li imaš neku poruku za čitaoce portala Utakmica.rs?
– “Poruku, ne baš… Želim svako dobro od Boga vašoj ekipi i čitaocima!

Jagodina će ponovo pokušati da ostvari uspehe iz prošle sezone, i da kao i prošle, i ove godine porazi crveno-bele na “Marakani”.

Intervju uradio i pripremio: Petar Lazić

Komentari