Za Užice će se čuti i u Japanu

  • Letošnja pojačanja Slobode, Japanci Šohei Okuno i Keisuke Ogava izazvali su veliku medijsku pažnju svojim dolaskom u redove užičkog Superligaša. Da se radi o kvalitetnim igračima videlo se i na kontrolnim mečevima na kojima su ostavili odličan utisak, kako na publiku, tako i na stručni štab i rukovodstvo Slobode. Vest o japanskim igračima u Užicu doprla je i do zemlje izlazećeg sunca, tako da je novinar poznate japanske novinske agencije Tomohito Hirasava prethodnog vikenda boravio u Užicu sa zadatkom da napravi reportažu o „dva O“, Okunu i Ogavi.– Širom sveta je poznato da mediji u Japanu prate svoje sportiste na svim meridijanima i da će dolazak Okuna i Ogave Slobodi doneti i nove navijače užičkog kluba iz moje države. U razgovoru sa njima zaključio sam da su veoma srećni što su potpisali ugovore i što su naišli na dobar prijem užičkih navijača. Imao sam priliku da se upoznam sa ljudima koji vode klub i shvatio sam da je ovo dobra fudbalska sredina, da je klub odlično organizovan i da ima lep stadion. Pozitivno sam se iznenadio i Zlatiborom, imao sam priliku da obiđem sportsku infrastrukturu ove planine i video da postoje jako dobri uslovi za pripremu sportista. Ono što je sigurno, poslaću lepu sliku iz Užica u moju državu – poručuje uvek nasmejani Hirasava
  • Ogava (27) i Okuno (23) igraju u veznom redu, u Slobodu su stigli iz Letonije, gde su nosili dres Jurmale, odnosno Aude. Već na pripremnim utakmicama na Zlatiboru privukli su veliku pažnju svojim igrama, a uprava kluba je brzo reagovala i odlučila da potpiše ugovore sa ovim fudbalerima, koje kao i sve Japance, odlikuju red, rad i disciplina u igri. Šef stručnog štaba Ljubiša Stamenković ima samo reči hvale za dvojac sa dalekog istoka:– Veoma sam zadovoljan njihovim stavom, zalaganjem i fudbalskim znanjem. Odlično su se uklopili u tim, brzo se prilagodili sistemu rada i očekujem da budu otkrovenje sezone – ne ostavlja dilemu trener SlobodeOkuno i Ogava u glas poručuju:

    – Sviđa nam se grad i narod koji živi u njemu. Ućinićemo sve da Sloboda pobeđuje!

    Obećavaju da će pokušati što pre da savladaju srpski jezik , jer su i sami svesni da im je to neophodno zbog komunikacije sa saigračima. Sve u svemu, japanski dvojac iz dana u dan kupi sve više simpatija u gradu na Đetinji, a one najvažnije, na terenu, pokušaće da osvoji u nastupajućoj sezoni.

 

Komentari