Kahriman pozvan u reprezentaciju, najbolji golmani zaboravljeni

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Radovan Ćurčić, pozvao je dva povratnika za prijateljski meč sa reprezentacijom Češke, koji se igra 13. novembra u Ostravi od 20.30. Povratnici su levi bek Bate Borisova, Filip Mladenović koji je sjajnim igrama zaslužio poziv u reprezentaciju, ali i golman Crvene Zvezde, Damir Kahriman.

Kahriman

Damir Kahriman je na 11 utakmica za Crvenu zvezdu ove sezone primio 6 golova i to jeste za pohvalu, ali i ako pogledamo golmana Radničkog iz Niša, Aleksandar Jovanovića koji je na 16 mečeva primio 5 golova, a takođe i golman Čukaričkog, Nemanja Stevanović koji je na odigranih 17 mečeva primio 9 golova, postavlja se pitanje da li su oni zaslužili poziv ispred Kahrimana.

Aca Jovanovic

Možda bi selektor ipak trebalo da pruži šansu mlađim golmanima? Statistika nam ukazuje na to da ima i boljih golmana u Srbiji od onih koji brane u Crvenoj zvezdi ili Partizanu. Da li to neko drugi sastavlja ekipu našem selektoru ili gospodin Radovan Ćurčić ne prati statistiku igrača već klub u kom igra isti.

neca

Ako je nekad vreme da se da šansa mladim golmanima onda je to sada, kada se igra prijateljska utakmica. To što igrač igra za neki drugi klub, a ne za ”večite”, ne mora da znači da ne sme u reprezentaciju. Možda su nam rezultati reprezentacije baš zato ovakvi. Kada je mogao Veljko Paunović sa skoro svim igračima iz Super Lige Srbije da osvoji Svetsko prvenstvo, zašto se ne bi ugledali na njega? Ili ipak zvati igrače koji imaju dobre menadžere i igraju u ”jakim” klubovima.

A kada bi naše mlade golmane pozvala neka druga reprezenatacija i oni prihvate poziv, onda bi oni bili izdajice i ako na njih niko ne obraća pažnju. A u prošlosti smo imali puno takvih slučajeva.

Komentari