Potez koji razlikuje legende od dobrih igrača

Ne, Nemanja se neće vratiti u Crvenu zvezdu. Vidić neće ni vođen pohlepom i nakon milionskih ugovora otići u neki visokobudžetni klub kako bi zaradio još više.

vidic

Jedan od najboljih srpskih igrača svih vremena je objavio da je dosta, u 34. godini Nemanja Vidić će okačiti kopačke o klin.

Iako se u prethodnih nekoliko dana spominjalo da Vidića čeka novi višemilionski ugovor, nekadašnji kapiten Mančester Junajteda je rešio da stavi tačku na svoju karijeru. Nakon nekoliko prepirki sa trenerom i povreda koje su za igrače koji su prebacili 30. najveći problem, Nemanja Vidić je odlučio da okonča svoju bogatu karijeru, a poslednja stanice ispostavilo se ipak neće biti Crvena zvezda, već Inter.

“Došlo je vreme da okačim moje kopačke o klin, povrede koje su me pratile u poslednjih nekoliko godina su uzele maha. Želeo bih da se zahvalim svim igračima sa kojima sam igrao, svim stručnim štabovima sa kojima sam radio. Veliko “hvala” ide svim navijačima koji su me pratili kroz sezone”,

izjavio je Vidić.

13194759343205

Nemanja Vidić je fudbalsku pustolovinu započeo u rodnom Užicu gde je nastupao sa podmladak Jedinstva, a kasnije je prešao u poznatiju Slobodu. U 1996. prvi put dolazi u Beograd gde nastupa za juniore Crvene zvezde preko kojih se ostvaruju njegovi dečački i snovi i 2000. godine debituje za crveno-bele. Te godine je veliki potencijal i zalog za budućnost, Nemanja, poslat u Spartak iz Subotice na pozajmicu, a dešavanja nakon povratka su dobro poznata svim ljubiteljima ove igre. Godine 2004. Vidić napušta Srbiju, sa bremenom teškim četiri miliona evra koje je moskovski Spartak uplatio bratskom klubu iz Beograda. Dve sezone su bile dovoljne da jedan od najboljih klubova svih vremena i jedan od najvećih stručnjaka istorije fudbala primete Vidića i dovedu u svoje redove. Skoro 10.000.000 evra je iznosilo preseljenje Nemanje Vidića iz hladne Moskve u kišoviti Mančester. Sir Aleks Ferguson nikada nije zažalio zbog toga angažmana, a koliko ceni srpskog igrača, veruje u njega i njegovo umeće, vidi se i kroz odluku da dodeli kapitensku ulogu nekadašnjem kapitenu Crvene zvezde.

Pet Premijer liga, tri engleska kupa, dve titule klupskog prvaka sveta i “klempavi” pehar Lige šampiona. Sve je to osvojio u svojoj eri igranja za Junajted. Navijači “Đavola” su ga bodrili, voleli i opevali, ukazali mu nešto što strani fudbaleri na Ostrvu retko dožive.

united_2802759b

Poslednja stanica je, ispostavilo se, Inter. Milanski klub će ni kriv ni dužan ostati upamćen kao poslednja ekipa u kojoj je nastupao legendarni Nemanja Vidić, igrač kakvih na našim prostorima i nema u velikom broju, odnosno nema ih uopšte.

Nadamo se da će čim se god bavio u nastavku života biti barem upola uspešan kao u fudbalu.

http://https://www.youtube.com/watch?v=GVct1unBswc

Komentari