600.000 evra za Kataija – kockanje ili ne?

Mnogo se polemisalo o igračkim kvalitetima Aleksandra Kataija protekle jeseni. Posle loših igrara, kritika od strane Lalatovića na račun kondicije, forme i zalaganja na terenu, krilni napadač crveno belih ovog proleća jedan je od boljih igrača.

sp-katai

Dobre igre iz prva dva kola, začinio je sa dve asistencije u derbiju protiv Vojvodine, i pokazao da ima potreban kvalitet za dres Crvene zvezde. Međutim dobre igre Kataija ovog proleća stavile su u dilemu čelnike crveno belih, koji sada ozbiljno razmišljaju o otkupu ugovora na kraju sezone.

Katai ima važeći ugovor sa Olimpijakosom, gde očigledno ne računaju na njega, pa postoji opcija da Zvezda po isteku pozajmice na kraju sezone, otkupi njegov ugovor. Ono što može da predstavlja problem, jeste cena (600.000 evra), ali sudeći po tome kakav status Katai ima u redovima šampiona Grčke, ta cena bi mogla da bude i manja.

Ipak najveća dilema za čelnike Crvene zvezde, jesu upravo igre Kataija, koji je ove sezone pokazao oba lica, posle očajne jeseni, kada se čak razmišljalo i o vraćanju sa pozajmice, usledile su odlično odrađene zimske pripreme, i još bolje igre u prvenstvu. Jedna stvar je jasna, Zvezda u ovom trenutku nema pravo na grešku i lošu procenu, pa će Uprava crveno belih morati dobro da razmisli o sudbini mladog napadača.

Komentari